Hannelore Coen en Jietse Vandenbussche winnen TROTS-award Journalistiek

trots journalistiek foto expo

Omdat een beeld meer zegt dan duizend woorden, organiseerde de opleiding Journalistiek de fotowedstrijd FotoJOUniek voor haar studenten. Uit 52 inzendingen koos de jury 10 topstukken, die kans maakten op de jury- en de publieksprijs en een TROTS-certificaat. De winnaars werden gisteren bekendgemaakt. 

De 10 geselecteerde foto’s werden gepubliceerd op www.voetweg66.be, het mediaplatform van de opleiding. Hannelore Coen haalde daar meer dan 800 stemmen voor haar beeld ‘nen Ajoin te ruste’ en sleepte zo de publieksprijs in de wacht. 

Jietse Vandenbussche werd op zijn beurt bekroond met de juryprijs voor zijn beeld ‘vlees-hoop’. “De vleesindustrie is een actueel thema, dat Jietse op een journalistieke en tegelijkertijd artistieke manier in beeld heeft gebracht. Het is geen alledaagse foto waarbij de ‘regels’ van de fotografie werden toegepast, maar net daardoor is het zo interessant”, legt TROTS-verantwoordelijke Steven Meert uit.

De prijsuitreiking gebeurde tijdens een feestelijke receptie, die tegelijkertijd de opening vormde van de foto-expo FotoJOUniek. Je kan de 10 beste beelden namelijk bewonderen op de vierde verdieping van campus Kantienberg, de thuishaven van de opleiding. Van harte proficiat aan de winnaars en de finalisten voor het knappe werk!

fotojouniek trots journalistiek arteveldehogeschool foto expo