Heb je een vraag voor de wetenschap? Onderzoekers Pedro De Bruyckere en Carolien Frijns zijn benieuwd wat jou bezighoudt

Vraag voor de wetenschap arteveldehogeschool experts Carolien frijns Pedro de bruyckere

Wil je weten hoe je kan zorgen voor minder fijnstof in de lucht? Ben je benieuwd welke impact social media hebben op de opvoeding van jongeren? Of heb je een andere prangende vraag voor de wetenschap? Stel die dan via www.vraagvoordewetenschap.be. Ook Pedro De Bruyckere en Carolien Frijns, onderzoekers aan Arteveldehogeschool, zetten hun schouders onder het initiatief. 

De campagne 'Vraag voor de wetenschap' is een project van de Vlaamse overheid, bedoeld om te weten te komen welke wetenschappelijke vragen de bevolking zich stelt. Iedereen kan een vraag indienen tijdens de 6 Weken van de Wetenschap, van 17 april tot en met 27 mei. Daarna worden de vragen gebundeld en ondergebracht in een reeks clusters. Sommige vragen zullen gaandeweg beantwoord worden door verschillende experts. Op andere vragen zal geen eenduidig antwoord gegeven kunnen worden, omdat er nog te weinig onderzoek naar gedaan is. Die vraagstukken kunnen dus dienen als inspiratiebron voor onderzoekers. 

Ambassadeurs van Arteveldehogeschool

Pedro De Bruyckere is als pedagoog, onderzoeker en docent in de Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs verkozen als een van de ambassadeurs van de campagne. Hij focust zich op de domeinen onderwijs en pedagogie. Ook Carolien Frijns uit de Bachelor in het onderwijs: lager onderwijs ondersteunt het project. Haar onderzoek richt zich vooral op taal leren en meertaligheid, daarom zal zij dieper ingaan op vraagstukken rond taal en onderwijs.

Samen met 10 andere experten fungeren Pedro en Carolien als aanspreekpunten. Als gezicht van de campagne helpen ze om 'Vraag voor de wetenschap' bekend te maken bij het publiek, onder andere door opiniestukken te schrijven, de pers en de media te woord te staan, hun achterban te enthousiasmeren en zelf vragen voor de wetenschap in te dienen.  

Meer weten over het project? Neem zeker een kijkje op de website!