Arteveldehogeschool organiseert studiedag rond eindelevensgesprekken

Op donderdag 5 maart organiseert Arteveldehogeschool een studiedag rond eindelevensgesprekken. Als de dood dichterbij komt, kijken mensen van nature terug op hun leven. Vaak wordt ook al vooruitgeblikt: wat hierna? Daarover praten is niet gemakkelijk.

Babbels rond het onderwerp beperken zich meestal tot medische, juridische of ethische afspraken. En dat terwijl net dan de nood aan emotionele en spirituele hulp het grootst is. Tijdens deze studiedag leer je luisteren naar wat een oudere of terminale persoon van het hart moet. Je komt te weten hoe je omgaat met deze moeilijke materie en hoe je de mens in kwestie best steunt.

 Verwacht je aan verschillende lezingen, maar ook concrete workshops en oefeningen. De dag wordt georganiseerd in samenwerking met Hilde Ingels. Zij is aan Arteveldehogeschool actief in de opleidingen Journalistiek, Sociaal Werk en Ergotherapie. Daarnaast is ze de oprichtster van vzw Amfora, een organisatie die zich focust op het bespreekbaar maken van afscheid en dood.  

Meer weten over de studiedag? Lees hier verder.