Hilde Ingels geeft studiedag rond eindelevensgesprekken

Misschien ken je Hilde Ingels als gedreven docente in je opleiding Journalistiek, Sociaal Werk of Ergotherapie? Dan verbaast het je niet dat ze ook buiten de werkuren actief bezig is. In 2015 richtte ze samen met Isabelle Desmedt vzw Amfora op. Het doel van de organisatie? Afscheid en dood bespreekbaar maken.

Hilde interviewt ouderen en palliatieve patiënten over hun leven en het naderende einde. Zij werkt het uit in een mooi verhaal, Isabelle zorgt voor het esthetische aspect. Niet alleen vrienden en familie halen veel uit deze vorm van afscheid, ook de persoon in kwestie. Het initiatief is dan ook erg populair. Zó populair dat de aanvragen hen boven het hoofd groeien.

Sinds deze maand geeft Hilde dus ook trainingen aan zorgverleners en vrijwilligers, onder de naam ‘Afscheid dat verbindt’. Bedoeling is de trainees te leren praten met stervenden en hun verhaal uit te werken.   

Op 5 maart organiseert Arteveldehogeschool een studiedag rond eindelevensgesprekken. Onder andere Hilde zal een workshop geven. Wil je meer weten over het onderwerp? Dan is dit je kans! Meer info vind je hier.