Hoe ziet het campusleven er dit jaar uit?

Arteveldehogeschool werkte hard aan de voorbereiding van het nieuwe academiejaar in deze bijzondere context. Als betrokken, warme hogeschool organiseren we ons om op een veilige manier authentiek contact tussen studenten onderling en studenten en medewerkers maximaal mogelijk te maken.

@home@campus

Het academiejaar 20-21 zal bestaan uit een doordachte combinatie van online leeractiviteiten en les op de campus. Om eerstejaarsstudenten zo goed mogelijk te ondersteunen, krijgen zij voorrang bij leeractiviteiten op de campus. Zo vinden zij snel verbinding met de opleiding, medestudenten en docenten.

campus@home: wees gerust, ook tijdens je contacttijd online krijg je voldoende interactie met de docenten en begeleiders. Je leert er zelfsturing en vaardigheden om digitaal te werken, waarbij docenten bereikbaar zijn via chat of mail. Je hoor-of werkcolleges worden opgenomen en kan je thuis (her)bekijken.

home@campus: op de campus volg je vooral lessen waar praktijk aan bod komt. Hou je mailbox en MijnDinar in de gaten voor concrete informatie van je opleiding.

Tomas Legrand (Algemeen Directeur) en Kaat Delrue (Hoofd Onderwijsbeleid) lichten  toe hoe we dit waarmaken.

Het leven op de campus (Deze info vullen we regelmatig aan op basis van beslissingen vanuit het directieteam en de Nationale Veiligheidsraad)

De mediatheken zijn open, maar beperkt toegankelijk.

  • Van bij de start van het nieuwe academiejaar is de mediatheek open op beperkte capaciteit. Wie een stille en veilige studeerplek nodig heeft, is welkom in de mediatheken van onze campussen.
  • Online begeleiding via chat is mogelijk voor wie van thuis uit de digitale collectie wil gebruiken of vragen heeft.

Klik hier om aan de slag te gaan met de digitale mediatheek.

 

Het sportaanbod van Arteveldehogeschool gaat volledig online door. De down-dog-yoga-app is nog steeds gratis te gebruiken voor alle Arteveldestudenten en personeelsleden. 

 

 

De studentenhuizen zijn open met respect voor de veiligheidsmaatregelen.

We creëren zoveel als mogelijk bubbels per verdieping. Het gebruik van de gemeenschappelijke keukens is beperkt tot een maximaal aantal gebruikers op hetzelfde moment.

 

Nood aan een laptop?

Om van thuis uit te werken en studeren, heb je natuurlijk een laptop nodig. Op vertoon van je studentenkaart van Arteveldehogeschool kan je er een kopen tegen een voordelige prijs bij deze winkels: 

Het aanbod is volledig vrijblijvend, je mag uiteraard ook ergens anders een laptop aankopen.

 

Stage of studie in het buitenland

Afhankelijk van wat de Nationale Veiligheidsraad beslist en de lokale coronamaatregelen op je bestemming, kan je naar een Europees land trekken voor je stage of studie. De hogeschool evalueert ook op regelmatige basis hoe de situatie is ter plekke. Medewerkers uit je opleiding brengen je op de hoogte van beslissingen die invloed hebben op je mobiliteit.  Voorlopig is het nog niet mogelijk om je grenzen te verleggen buiten Europa.

 

Extra begeleiding

Of je de opleiding nu @home of @campus volgt, je kan met je vragen steeds terecht bij onze begeleiders. Alle info over begeleiding op maat aan Arteveldehogeschool vind je op www.arteveldehogeschool.be/begeleiding-op-maat.

Ook onze Stuvomedewerkers zijn er voor jou. Zij verzamelden heel wat tips en tricks om je te helpen in deze periode. Van financiële zorgen tot een goede wifiverbinding en coronaproof activiteiten, je leest er hier alles over.