Inleefspel “Een buddy bij de wieg” helpt vrijwilligers en professionals zorgen voor kwetsbare gezinnen

Het spel is ontwikkeld door Arteveldehogeschool; Serviceclub Soroptimist sponsort productie

De opleiding Vroedkunde van de Arteveldehogeschool ontwikkelde het inleefspel “Een buddy bij de wieg” dat professionals uit de zorgsector, studenten en vrijwilligers toelaat om in de huid te kruipen van zwangere vrouwen in kwetsbare situaties. Dankzij het spel worden ze voorbereid op hun rol als ondersteuner van deze gezinnen, zowel tijdens de zwangerschap als na de geboorte. Het spel is één van de resultaten van het gelijknamige onderzoeksproject.

“We merken dat na het spelen van dit spel de ondersteuners zich veel beter kunnen inleven in de situatie van kwetsbare gezinnen. De situaties in het spel zijn levensecht, waardoor je haarfijn aanvoelt met welke moeilijkheden dergelijke gezinnen kampen, welke struikelstenen én welke kansen er zijn“, zegt Mieke Embo, opleidingscoördinator bachelor in de Vroedkunde, Arteveldehogeschool.

Dankzij de sponsoring door Serviceclub Soroptimist kan het ontwikkelde spel nu ook effectief in productie gaan.  Sylvie Wauters, voorzitter Soroptimist International afdeling Gent Scaldilys: “Dit is een project dat we bijzonder graag ondersteunen, het sluit aan bij onze visie om vrouwen een stem te geven, en kinderen een betere toekomst.”

Praktisch: Op vrijdag 12 mei wordt een fundraising golftoernooi georganiseerd ten voordele van Buddy bij de wieg in de Golf & Countryclub in Wortegem- Petegem. Om 18u30 is er een korte voorstelling van het project Buddy bij de wieg. Twee studenten die kwetsbare gezinnen begeleiden, getuigen over hun ervaringen. Vervolgens wordt door Soroptimist de sponsoringcheque met het ingezamelde bedrag overhandigd.

Pers is van harte welkom. Graag contact opnemen met Mieke Embo, opleidingscoördinator Vroedkunde, gsm 0485 63 05 62

Meer informatie? Lees meer over Een buddy bij de wieg (onderzoeksproject en spel).