Jenebah Kamara wint TROTS-prijs Sociaal werk

jenebah kamara vroeg geboekt

Vorige week werd de TROTS-prijs van de opleiding Sociaal werk uitgereikt tijdens het luisterrijke event 'Passie voor sociaal werk'. Jenebah Kamara mocht een cheque van 100 euro mee naar huis nemen, om haar boekenclub 'Vroeg geboekt' verder te ontwikkelen. Astrid De Bruycker, Gents schepen van Gelijke Kansen, Welzijn, Participatie, Buurtwerk en Openbaar Groen, overhandigde de prijs.

Jenebah richtte ‘Vroeg geboekt’ op samen met Kunstencentrum Vooruit. De boekenclub richt zich tot jongeren vanaf 18 jaar, die geïnteresseerd zijn in maatschappelijke thema’s zoals identiteit, herkomst en seksualiteit ... Niet alleen de klassiekers, maar ook minder bekende werken van buiten de westerse canon komen aan bod. Specifiek gaat de aandacht ook naar specifieke minderheden, al dan niet met een fysieke beperking. 

Jenebah onderzoekt momenteel de mogelijkheid om een vzw op te richten, gezien er ook vraag is vanuit andere (groot)steden om een gelijkaardige werking op te zetten. Wij wensen haar alvast heel veel succes!