Kandidaat-studenten Officemanagement proeven van hun toekomst tijdens incompanystage

officemanagement arteveldehogeschool stage in company

Een studierichting kiezen is geen evidente opdracht. Om het proces gemakkelijker te maken, gaf onze opleiding Officemanagement geïnteresseerde zesdejaars de kans om een dagje mee te lopen op stage met een student die binnenkort gaat afstuderen. "De ideale manier om jongeren te laten proeven van hun toekomstige job", vindt opleidingscoördinator Freya Roosens.

Het is de eerste keer dat Arteveldehogeschool een soortgelijk initiatief organiseert en de reacties zijn alvast positief. "Ik heb erg veel bijgeleerd", vertelt Margot Van Overstraete. Zij zit nu in haar laatste jaar handel en overweegt om volgend jaar de opleiding Officemanagement te volgen, met als afstudeerrichting Management Assistant: Human Resources Management. Daarom ging ze de sfeer opsnuiven bij Randstad, waar derdejaarsstudente Fatmira Cevaj stage loopt. "Natuurlijk krijg je op één dag het vak niet onder de knie, maar je ziet wel eens met eigen ogen hoe een werkdag bij Randstad verloopt. Dat vind ik heel verrijkend tijdens mijn studiekeuzeproces."

Vragen aan studenten

"De beste manier om ontdekken of een studierichting je op het lijf is geschreven, is door te proeven van de praktijk", vindt ook opleidingscoördinator Officemanagement Freya Roosens. Maar dat is niet het enige voordeel van deze aanpak. "Kandidaat-studenten konden ook alle mogelijke vragen stellen aan onze laatstejaars. Welke vakken zijn het leukst en welke het moeilijkst? Kan je de studie combineren met een hobby? Vallen de docenten een beetje mee? Zo maken ze een heel weloverwogen studiekeuze."