Nieuw studentenhuis Bro Upkot: een bubbel vol vrienden en sociaal contact

Wil jij binnenkort op kot gaan in Gent? In het najaar van 2020 opent Bro Upkot, het gloednieuwe en duurzame studentenhuis van Arteveldehogeschool en Upkot. Dan nemen 311 studenten hun intrek in de 60 meter hoge studententoren die sinds kort schittert aan de Gentse skyline. Wil je de unieke kans grijpen om hier een kamer te huren? Registreer je dan hier.

Al sinds 2009 werken Arteveldehogeschool en Upkot samen rond studentenhuisvesting in Gent. Nu komt die langetermijnrelatie tot een letterlijk hoogtepunt met Bro Upkot, een gloednieuw studentenhuis waar een veilige, hechte gemeenschap van studenten, duurzaamheid en persoonlijke ondersteuning centraal staan.

"We beseffen des te meer dat een gemeenschapsgevoel en contact essentieel zijn voor het welzijn van studenten."

leefruimte bro upkot

© Upkot (Upgrade Estate)

Veilige bubbels en micro-communities

De studenten die in het academiejaar 2020-2021 op kot gaan in Bro Upkot zullen ook helemaal corona-proof starten: de gemeenschappelijke leefkeukens per verdieping creëren automatisch veilige bubbels.

“Die bubbels onder studenten willen we zeker stimuleren. Door de coronacrisis beseffen we des te meer dat een gemeenschapsgevoel en fysiek contact essentieel zijn voor het welzijn van studenten. Online afstandsonderwijs heeft veel voordelen, maar er gaat niets boven echte interacties in persoon. En dat is net de kern van Bro Upkot en onze andere studentenhuizen,” stelt Imran Uddin, woordvoerder van Arteveldehogeschool.

studentenkamer

© Upkot (Upgrade Estate)

Studiecafé, leefkeukens en een urban jungle

De 311 bewoners beschikken samen over 41 gemeenschappelijke ruimtes, waaronder 35 keukens en chillrooms, een fitness, een studiecafé met panoramisch zicht en een technologisch hoogstaande gameroom. Rondom het gebouw vind je een ‘urban jungle’ waar studenten genieten van het groen en de vele sportmogelijkheden. Het gebouw is volledig gasvrij. Ook de duurzaamheidsmascotte ‘de kotkip’ van Upkot zet de studenten aan om duurzaam te leven.

In alle comfort studeren of online les volgen? Op de moderne kamers of in de ruime leefkeuken, het unieke studiecafé of in de urban jungle kunnen studenten ontspannen of samen te studeren. Zo kunnen ze ‘connecteren’ en ‘deconnecteren’ wanneer nodig – maar ook vooral zorgeloos genieten van het studentenleven.

"Verder studeren is een eerste grote stap naar meer onafhankelijkheid."

De studentencoach van Upkot staat in voor het toezicht op de voorgeschreven maatregelen. Zij creëren een wervelende studentengemeenschap en bieden een luisterend oor aan studenten die het eens moeilijk hebben.

“Zij spelen een cruciale rol in de Upkot gebouwen. Voor veel studenten is verder studeren een eerste grote stap naar meer onafhankelijkheid. Onze sociaal geschoolde coaches staan klaar om hen daarin te ondersteunen,” vertelt Nele Van Damme, co-CEO van Upgrade Estate.

student in studentenkamer bro upkot

© Upkot (Upgrade Estate)

Volgend academiejaar

Arteveldehogeschool wil, naast de digitale sporen, sterk blijven inzetten op onderwijs op de campus. Die waardevolle contactmomenten creëren een krachtige leeromgeving waarin dialoog tussen studenten en docenten mogelijk is.

“Om dicht bij de campus te wonen, blijft het een goed idee om op kot te gaan. Leren is immers geen eenzame bezigheid, we leren met én van elkaar.” vervolledigt Uddin.

Arteveldehogeschool stelt alle Upcomfort kamers met eigen toilet en douche te huur voor studenten, zowel van Arteveldehogeschool als van andere hogescholen of universiteiten. Verschillende studenten reserveerden al een plaatsje, maar er zijn nog heel wat studentenkamers vrij. Registreer je hier. De studio’s en de Uprooms worden rechtstreeks verhuurd door Upkot.

Tijdens de zomermaanden op zoek naar een kot in Gent?
Grijp zeker je kans om kennis te maken met Bro Upkot: boek nu je bezoek.