Nieuwe bijenkasten op campus Leeuwstraat

imker week van de bij artevelehogeschool honing

De Week van de Bij is niet onopgemerkt voorbijgegaan op Arteveldehogeschool. We hadden al verschillende bijenkasten op het dak van campus Brusselsepoortstraat, nu zijn er nog eens drie extra kasten bijgekomen in de binnentuin van campus Leeuwstraat. Alles om de bijenpopulatie in stand te helpen houden!

Wist je dat het interessanter is om bijen te houden in een stedelijk gebied dan op het platteland? "Als je in landelijk gebied imkert, is de kans groot dat de bijen op velden terechtkomen. Een bij heeft niets aan bijvoorbeeld een aardappelveld, want aardappelplanten leveren geen nectar of stuifmeel. Bovendien zijn er in de stad minder pesticiden", vertelde onze imker Danny Minnaert afgelopen week in Trends Magazine

Gezien onze centrale ligging in Gent, was onze hogeschool vastberaden om de bijenpopulatie een duwtje in de rug te geven. Bij de verbouwing van campus Brusselsepoortstraat enkele jaren geleden, werd het dak speciaal zwaar genoeg gemaakt om bijenkasten te kunnen dragen. Nu zijn we fier om te melden dat er nog eens drie extra bijenkasten zijn geplaatst in de binnentuin van campus Leeuwstraat. Niet alleen leuk voor de bijen, maar ook voor onze onze medewerkers en studenten, want die kunnen verschillende keren per jaar een potje heerlijke Arteveldehogeschool-stadshoning bestellen.