Omheining rond campus Kantienberg maakt plaats voor fruitbomen

boomplantactie kantienberg arteveldehogeschool

Arteveldehogeschool heeft de omheining rond campus Kantienberg weggehaald en maakt zo de groene zone rond de campus toegankelijk voor studenten en de buurt. Om de tuin aantrekkelijk te maken, werden tuinbanken gezet en fruitbomen geplant. Daarvoor namen studenten zelf de spade in de hand tijdens klimaatfestival Eco Loco. Digging for the future! Bekijk hier de reportage van AVS.

Fruit van eigen kweek

“Als Arteveldehogeschool willen inzetten op sociale duurzaamheid”, vertelt beleidsmedewerker duurzaamheid Bea Merckx. “Groen is belangrijk voor het sociale weefsel in de stad en het welzijn van de bewoners. Daarnaast willen we ook inzetten op ecologische duurzaamheid. Door onze keuze voor streekeigen beplanting bevorderen we de biodiversiteit. We planten heel wat fruitbomen, waaronder een aantal hele oude rassen. En meteen hebben we zo fruit van eigen kweek! Met deze acties engageert Arteveldehogeschool zich opnieuw voor een klimaatvriendelijk beleid, met en voor studenten.”

Studentenorganisatie ’t Bos In

De boomplantactie is onderdeel van het Eco Loco Klimaatfestival, dat voor en door studenten werd georganiseerd op campus Kantienberg. Studenten van ’t Bos In, een studentenorganisatie rond duurzaamheid, organiseerden zetten hun schouders onder het evenement met workshops en lezingen. Onder andere ‘Zomer Zonder Vliegen’, professor Frank Nevens, Catapa, Climate Express, Tractie en het Gents Milieufront waren van de partij. Daarnaast stond ook een flinke portie muziek op het menu met bands zoals Tequila Sunrise, Nealions, Ballroom Bogards en Bluebird. 

‘Leftover Sales’ tegen voedselverspilling

De kleine en grote honger van de klimaatbewuste student werd gestild dankzij een foodtruck met een duurzaam veganistisch aanbod en een ‘Leftover Sales’ om voedselverspilling tegen te gaan.