Onderzoek rond 'Bewegen op Verwijzing' in de pers

bewegen op verwijzing arteveldehogeschool

Sinds 2016 kunnen patiënten die te weinig bewegen doorverwezen worden naar een beweegcoach via hun huisarts, dankzij het project ‘Bewegen op Verwijzing’ (BOV). Onderzoekers van Arteveldehogeschool formuleerden nu een reeks aanbevelingen om het project nog laagdrempeliger te maken en haalden hiermee de gespecialiseerde pers. 

De vakgroep Lichamelijke opvoeding/Bewegingsrecreatie, optie ‘Adapted Physical Activities’ van Arteveldehogeschool onderzocht de werking en de toegankelijkheid van het project BOV op vraag van de lokale stuurgroep van de zorgregio Gent. Daarbij lag de focus vooral op lagere socio-economische groepen. 'Bewegen op Verwijzing' heeft namelijk heel wat potentieel om mensen die daartoe behoren aan het bewegen te krijgen.  

Benieuwd naar de aanbevelingen van onze onderzoekers? Lees dan hun artikels gepubliceerd door ISB vzw (vakorganisatie sport- en recreatiesector) en Domus Medica (vakorganisatie huisartsen).

Wil je meer weten over of samenwerking met de optie APA uit de vakgroep LO/BR? Neem dan contact met dimitri.vrancken@arteveldehs.be