Opening campus Watersportbaan komt dichterbij!

campus watersportbaan

Ben jij onlangs aan de Watersportbaan gepasseerd? Dan heb je ongetwijfeld onze gloednieuwe sportcampus al gespot! In het tweede semester nemen de studenten en docenten Lichamelijke opvoeding en Bewegingsrecreatie van de opleiding Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs er hun intrek. Ook zal het sportaanbod voor studenten en medewerkers flink worden uitgebreid. Een sneakpreview!

Campus Watersportbaan huisvest binnenkort een multifunctionele sportzaal met aangrenzende oefenzaal, een dansruimte, judozaal, fitness, 5 leslokalen in diverse groottes, een ruimte voor docenten en medewerkers, kleedkamers en een overdekte parking.

Op dit moment worden de laatste werken afgerond. "Onze sportvakgroepen krijgen momenteel les in gehuurde locaties", legt diensthoofd infrastructuur Jo Boogaerts uit. "Vanaf februari zullen zij een eigen thuisbasis hebben. Maar ook andere opleidingen van de hogeschool met nood aan bewegingsruimte zullen hun lessen kunnen inplannen in het nieuwe gebouw. Daarnaast zal de dienst studentenvoorzieningen er een plek vinden, voor de organisatie van het aanbod aan studentensport."

Let wel, campus Watersportbaan wordt geen sportzaal. Wel een campus met sportaccommodatie. "Vandaar dat er veel zorg werd besteed aan de verschillende leslokalen. Tijdens het ontwerp is werk gemaakt van akoestisch comfort, zodat er op een aangename manier onderwijs kan worden verstrekt." 

Wij tellen alvast af naar de verhuis!