Oud-studenten Sociaal werk Flore De Pauw en Lisa Koopman verkozen tot VN-jongerenvertegenwoordigers

vlaamse jeugdraad sociaal werk

Hoe zorg je ervoor dat de Verenigde Naties luisteren naar de stem van de Belgische jeugd? Via jeugdvertegenwoordigers. Oud-studenten Sociaal werk Flore De Pauw en Lisa Koopman zijn gisteren na een selectieprocedure, jurygesprek en stemweek gisteren benoemd tot VN-jongerenvertegenwoordigers duurzame ontwikkeling & jeugd.

Flore en Lisa gaan de komende twee jaar aan de slag rond de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, samen met hun collega-jongerenvertegenwoordigers en de Vlaamse Jeugdraad. 

“Gedurende mijn korte leven, kreeg ik de kans om gedreven jongeren te ontmoeten die zich elk op hun manier engageren: jongeren die betogingen organiseren voor het klimaat, jongeren die tonen hoe het is om zwart te zijn in een witte maatschappij, jongeren die schrijven over verhalen die normaal niet verteld worden, enzovoort. De lijst is eindeloos. Dát zijn de jongeren die me inspireren. Via dit mandaat wil ik graag hun stem nog meer naar buiten brengen want dat is zo enorm belangrijk", vertelde Flore over haar nieuw mandaat. Van harte proficiat aan beide oud-studenten!

Lees meer op de website van de Vlaamse Jeugdraad.