Pedro De Bruyckere en Carolien Frijns winnen jaarprijs wetenschapscommunicatie

Zowel Pedro De Bruyckere als Carolien Frijns zijn docent aan Arteveldehogeschool. Zij krijgen elk de jaarprijs voor wetenschapscommunicatie uitgereikt door de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten. En dat is een primeur, nooit eerder kreeg een docent van Arteveldehogeschool deze eer. 

Wat is de jaarprijs voor wetenschapscommunicatie?

De jaarprijs voor wetenschapscommunicatie wordt uitgereikt door de Koninklijke Vlaamse Academie van België (KVAB) en de Jonge Academie. Zo willen ze wetenschappers uit alle mogelijke takken belonen die zich inzetten voor wetenschapscommunicatie.

Waarom kregen Pedro De Bruyckere en Carolien Frijns de prijs?

Pedro De Bruyckere schrijft dagelijks op zijn blog over onderzoek of evoluties binnen onderwijs, cultuur en media. En dat al 10 jaar lang! Voor die inspanning en door te communiceren over onderwijs in diverse media krijgt hij de prijs.

Ook het project over taalverwerving bij anderstalige kinderen van Carolien Frijns kon de jury bekoren. Zij combineerde haar passie voor taal en streven naar gelijke onderwijskansen in een onderzoek. Wat blijkt? Taalverwerving bij anderstalige kleuters en kinderen verloopt veel vlotter door gewone, open gesprekken te voeren. Door kinderen schoolse, gesloten vragen te stellen (bijv. hoeveel wortels heeft dit konijn?) leren ze niet bij. Gedurende het jaar bereikte ze kinderen, leraren (in spe) en het brede publiek met verhalen, blogs, boeken en filmpjes. 

Leer hen en hun onderzoek beter kennen in onderstaand filmpje.

Jaarprijs wetenschapscommunicatie voor Pedro De Bruyckere en Carolien Frijns

 

Naast de jaarprijs wordt er een publieksprijs uitgereikt aan het onderzoek met het meeste stemmen. Stem jij ook op hen?

https://www.eoswetenschap.eu/publieksfavoriet2019