Pedro De Bruyckere schrijft Klaskit, tools voor topleraren

Met 'Klaskit' schreef pedagoog en onderzoeker dr. Pedro De Bruyckere (docent Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs aan Arteveldehogeschool) een boek met 'tools voor topleerkrachten'. Tien basisprincipes van onderwijs en leren worden helder samengevat. Het boek helpt je begrijpen hoe we leren en hoe je kinderen en jongeren beter kan begeleiden. Wat werkt er in de klas, wat niet, en waarom?

Klaskit: tools voor topleraren door Pedro Debruyckere

Pedro De Bruyckere behaalde recent een doctoraatstitel aan de Open Universiteit Nederland. In zijn proefschrift onderzocht hij wat een leraar authentiek maakt.

Leerlingen vinden leraren authentiek zo blijkt, als ze voldoen aan vier criteria:  weten waar zij het over hebben (expertise),  gepassioneerd zijn zonder een vakidioot te zijn (passie), hun leerlingen het gevoel geven dat elke leerling en elke klas uniek zijn (uniciteit) en tot slot belangstelling hebben voor hun leerlingen, zonder daarom vrienden met hen te willen zijn (afstand).

Op zijn blog www.xyofeinstein.be met intussen meer dan 12 000 volgers deelt Pedro De Bruyckere dagelijks relevante artikels rond (mythes over) onderwijs en leren.