Poëzieposters studenten Secundair onderwijs en Grafische en digitale media sieren muren van Groot Vleeshuis en Poëziecentrum

De studenten van de Bachelor secundair onderwijs en de Bachelor in grafische en digitale Media slaan de handen in elkaar. Ter gelegenheid van de Poëzieweek ontwikkelen ze samen poëzieposters. Heel wat werkstukken zijn te zien op verschillende locaties in Gent, waaronder het Groot Vleeshuis en het Poëziecentrum.

Studenten Nederlands van de opleiding Bachelor Secundair Onderwijs verdiepen zich voor hun literatuurstudie in de naoorlogse COBRA-schilderkunst en de poëzie van de generatie van de vijftigers.

“Ze maken gebruik van de techniek van ‘zuivere associaties’. Zo experimenteren ze met taal. Hun poëzie maakt met opzet een wilde en onvoltooide indruk waarin bééld centraal staat,” vertelt Hilde Meysman, opleidingsdirecteur van de Bachelor Secundair Onderwijs.

En dat grijpen de studenten Grafische en Digitale Media graag aan om vorm te geven. Ze illustreren de experimentele gedichten en leveren kleurrijke en al even wilde poëzieposters af. De posters zullen na de tentoonstelling de muren van de campus sieren.

Op deze locaties en data kan je de posters bezichtigingen:

  • Poëziecentrum: van 22 tot 31 januari tijdens de openingsuren van het centrum.
  • Het Groot Vleeshuis: vanaf dinsdag 23 januari tot midden februari. 
  • Ook in de etalage van Oxfam Bookshop hangen posters van onze studenten uit.