Primeur: studenten Vroedkunde nemen 2 maanden roer over van kraamafdeling Sint-Lucas

Studenten vroedkunde Arteveldehogeschool leerwerkplaats Sint-Lucas

De studenten Vroedkunde van de Arteveldehogeschool hebben twee maanden lang aan het roer gestaan van de kraamafdeling in Sint-Lucas, hun leerwerkplaats. Dat initiatief is een primeur voor de opleiding en werd op vrijdag 31 maart feestelijk afgesloten. 

Concreet bestond het pilootproject uit twee delen: een traditionele stageperiode van een maand om de dienst te leren kennen, gevolgd door een maand om de afdeling volledig over te nemen. Dat deden ze met behulp van twee stagebegeleiders en intensieve coaching door het team van Sint-Lucas. Van administratief werk tot de eerste zorgen voor mama en baby: de studenten waren verantwoordelijk voor het zo goed als volledige takenpakket van de vroedvrouw.

Het is nog wachten op een evaluatie, maar de eerste signalen over de leerwerkplaats klinken zeer positief. De studenten hebben de kans gekregen om al eens stevig met beide voeten in hun toekomstige werkveld te staan en dat was ook het opzet van de leerwerkplaats.

Foto: van links naar rechts (met groene schort): studenten Vroedkunde Marthe Thienpont, Ines Heim, Riete De Taeye, Alana Dujardin,  Stephanie Dekempe, Dorine Thienpont, Febe Praet, Sarah Vervust, Madelon Dohmen