Small Private Online Course (SPOC) helpt docenten die lesgeven aan internationale klas

SPOC teaching an international classroom

Lesgeven aan een internationale klasgroep zorgt voor specifieke uitdagingen. De studenten hebben verschillende verwachtingen, (moeder)talen, culturen en onderwijservaringen. Om docenten hierop optimaal voor te bereiden ontwikkelde Arteveldehogeschool een Small Private Online Course (SPOC).

"De internationalisering van het hoger onderwijs neemt een hoge vlucht", zegt Hilde Van Puyenbroeck, diensthoofd onderwijsontwikkeling en internationalisering. "Er is een toenemende instroom van internationale studenten, uitwisselingsstudenten en meertalige studenten met een migratieachtergrond. Arteveldehogeschool organiseert steeds meer vakken, semesters, jaren of zelfs volledige opleidingen in een vreemde taal. Docenten die zich willen voorbereiden of zich willen verdiepen in het lesgeven in het Engels aan een internationale klas hebben hierover vaak heel specifieke vragen." 

"Om hierop een antwoord te kunnen bieden ontwikkelde Arteveldehogeschool een online professionaliseringscursus voor docenten. De cursus bevat vier modules  die elk één uitdaging behandelen die international classrooms met zich meebrengen: omgaan met verschillende verwachtingen, lesgeven aan studenten met verschillende (moeder)talen, uit verschillende culturen, met verschillende onderwijservaringen."

De cursus werd ontwikkeld door de opleiding Bachelor in het officemanagement in co-creatie met de dienst onderwijsontwikkeling en internationalisering  binnen een onderwijsinnovatieproject.

Je vindt alle SPOC's (Small Private Online Courses) van Arteveldehogeschool op de website 'Teaching an international classroom'.

Dit onderwijsinnovatieproject kreeg op 19 november 2018 ‘the outstanding poster award’ uit de handen van directeur onderwijs en studentenbeleid Imran Uddin. De hogeschool en de bacheloropleiding Officemanagement gaan vanaf nu van start met de verdere bekendmaking van dit platform via o.a. studiedagen en een congres samen met onze buitenlandse partnerinstellingen.

Meer weten over dit of andere onderwijsinnovatieprojecten? Contacteer Hilde Van Puyenbroeck, diensthoofd onderwijsontwikkeling en internationalisering, of bekijk het overzicht van alle projecten.