Stad Gent bedankt leraars met enorme wenskaart

Dag van de Leraar, enorme wenskaart: speciaal voor alle gentse leraren

Voor de ‘Dag van de Leraar’ lanceert Stad Gent een oproep om alle leerkrachten te bedanken: maak een selfie bij de enorme wenskaart in de Stadshal en deel jouw foto met de hashtags #leerprachtiggent en #leraaringent. De wenskaart staat op vrijdag 4 oktober 2019 van 13 tot 15 uur in de Stadshal in Gent. 

Om alle leraren positief in de kijker te zetten, riep Unesco in 1994 elke vijfde oktober uit tot World Teachers’ Day. Ook de Stad Gent wil dit jaar alle leraars in Gent in de bloemetjes zetten. De complimentenkaart is ongeveer 2 meter hoog en ideaal voor selfies. Vrijdag vind je de wenskaart in en rond de Stadshal van 13 tot 15 uur. Op die manier kunnen niet alleen kinderen en jongeren hun leraars bedanken, maar ook volwassenen die de schoolbanken al lang hebben verlaten. Daarna kan je de selfie delen met de hashtags #leerprachtiggent en #leraaringent.  

Elke Decruynaere, schepen van Onderwijs, bedankt alle leraars voor hun betrokkenheid: “Leerkrachten staan voor een grote opdracht. De Stad Gent heeft via het Onderwijscentrum en samenwerkingsverbanden verschillende initiatieven opgezet om hen daarin te ondersteunen. Maar de grootste steun die we kunnen geven, is waardering en erkenning voor hun dagelijkse inzet en engagement. Nu zet de hele stad haar schouders onder onze leerkrachten. Hulde en een welgemeende merci.' 

Zij-instromers in de bloemetjes 

De Stad Gent wil met deze actie alle leerkrachten over de netten heen bedanken: jong, oud, zij die pas gestart zijn en zij die al vele jaren op de teller hebben. Dit jaar worden ook specifiek de zij-instromers in de bloemetjes gezet. Zij-instromers zijn leerkrachten die eerst in een andere sector aan de slag waren. Deze nieuwe leerkrachten brengen heel wat kennis, bagage en levenservaring naar het onderwijs.