Studenten Bedrijfsmanagement werken businessplannen uit voor echte starters

bootcamp businessplan bedrijfsmanagement arteveldehogeschool

Foto: twee studententeams vissen uit welk verdienmodel en welke look & feel kan passen bij 'Jus', het toekomstige restaurant van opdrachtgevers Michiel en Grietje  

99 studenten Bedrijfsmanagement werkten de afgelopen week tijdens Bootcamp Businessplan een businessplan uit voor een prestarter, start-up, of een onderneming met nood aan een frisse blik. "Fantastisch leerrijk, we werden echt met onze neus in de realiteit geduwd”, klinkt het.  

Bootcamp Businessplan is een vast opleidingsonderdeel binnen de opleiding Bedrijfsmanagement. Tijdens de intensieve Bootcamp-week slaan studenten van verschillende afstudeerrichtingen zoals onder andere Accountancy-fiscaliteit, Marketing en Logistiek management de handen in elkaar, om een goed doordacht businessplan uit te werken voor een echte opdrachtgever. Daarbij worden ze intensief begeleid door interne of externe coaches uit het bedrijfsleven. Om de uitdaging nog iets competitiever te maken, gaan meerdere teams voor een zelfde opdrachtgever aan de slag.  

Zowel de studenten, de coaches als de opdrachtgevers blikken erg tevreden terug op de week. "Deze manier van werken is echt een win-win. De studenten zijn een reële ervaring rijker en opdrachtgevers kunnen direct aan de slag met hun inzichten", legt docent Hilde Gekiere uit. 

Van 5 tot 12 juni vindt een volgende editie van Bootcamp Businessplan plaats in de Ghelamco Arena. Daarvoor zijn wij nog op zoek naar opdrachtgevers en experten! Heb je interesse om deel te nemen? Aarzel niet om contact op te nemen