Studenten Grafische en Digitale Media vallen in de prijzen op Apps For Ghent

Op zaterdag 18 maart 2017 vond de zevende editie van Apps For Ghent plaats in De Krook, de nieuwe stadsbibliotheek. Maar liefst 120 mensen namen deel aan de hackaton om hun eigen sporttoepassing of –idee uit te werken. Elk team kreeg vijf uur om een applicatie te ontwerpen, die ze na afloop voorstelden aan de 25-koppige jury. Zes van de acht prijzen gingen naar (oud-)studenten Multimediaproductie.

Digibesitamagotchiwars

Team proDEV4Life kaapte maar liefst drie awards mee naar huis. Met hun toepassing ‘Digibesitamagotchiwars’ wonnen ze de award voor beste sportconcept, beste showcase en beste technische concept. Het opzet van hun applicatie is om een avatar te voeden door aan sport te doen.

  • Alumni Grafische en Digitale Media: Jeroen Knockaert, Wesley Vanbrabant, Maxim Vanhove en Pieter-Jan Beeckman
  • Extern: Rens Bultynck en Rafael Hautekiet

Krookie

Team NMD4Life ontwierp de Krookie-app en stal de harten van de kinderjury. Hun idee laat kinderen spelenderwijs een boek zoeken in de bibliotheek. Concreet: sensoren bepalen de locatie van de gebruiker en geven aan of het boek dat ze zoeken dichtbij (warm) of veraf (koud) is. Het team ging naar huis met de prijs voor meest kindvriendelijke applicatie en de studenten-award. 

  • Studenten Grafische en Digitale Media: Niels Cappelle, Daan Meert, Thomas Copein, Adriaan Gilbert en Brent De Roeck

Supertof

Ook team Supertof nam een prijs mee naar huis. Hun bierun-idee kreeg de prijs voor meest nutteloze applicatie. De toepassing berekent – op basis van je gewicht – hoeveel kilometer je moet lopen om de calorieën van een pintje te verbranden. De looproute wordt zo samengesteld dat het eindpunt altijd een café is.

  • Studenten Grafische en Digitale Media: Jef Roosens, Shaun Janssens, Matthias Seghers en Stijn Meersschaert
  • Extern: Pieter Van Molle

Felicitaties aan onze (oud-)studenten en hun coaches Philippe De Pauw en Stijn Anseel.