Studenten Grafische en digitale media winnen Kalenderwedstrijd

Studenten Grafische en digitale media An-Sofie Keulen en Delphine Maene hebben met hun bijzondere 'seizoenskalender' in Rotterdam de jaarlijkse Kalenderwedstrijd gewonnen. "Het is de bedoeling dat we met het prijzengeld de kalender effectief laten maken", zegt An-Sofie.

Seizoenskalender

Met een afzonderlijke kleur per dag, kan je de seizoenskalender allerminst alledaags noemen. "Bovendien hebben we het uiteinde van elk blaadje uitgestanst", zegt An-Sofie. "De vorm varieert naargelang het seizoen, bijvoorbeeld een sneeuwvlokje voor de winter."

Kalenderwedstrijd

De kalenderwedstrijd is een jaarlijkse wedstrijd georganiseerd door de Belgische en Nederlandse grafimediasector. De wedstrijd is gericht naar ontwerpers, producenten en uitgevers van gedrukte of geprinte "calendariumgebonden producten".

Gedeelde prijs

De spanning was te snijden tijdens de 34e editie van de Kalenderwedstrijd in Rotterdam op 17 maart 2016. Onze twee genomineerde studenten van de opleiding Grafische en digitale media, An-Sofie Keulen en Delphine Maene, waren samen met een schare docenten van de partij in De Wereld van Smaak in de Markthal in Rotterdam. De vreugde was dan ook groot wanneer hun Seizoenskalender 2017 werd afgeroepen als overall winnaar van de Van Speijk Prijs in de studentencategorie. Omdat door de jury twee winnaars werden aangeduid, deelden ze hun plaats met de Origami Kalender van een student van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Beide winnaars krijgen een geldprijs om het finale ontwerp van hun kalender effectief te laten maken.

Prijzen en eervolle vermeldingen gingen naar de beste inzendingen in de categorieën agenda's (Ando Graphics) en wandkalenders (Zwaan Printmedia). ‘Captains of Printing’ werd tot winnaar van de  Febelgra prijs 2015 bekroond met hun bureaukalender 365 + 1. Drukkerij Vanden Broele ontving een eervolle vermelding in de categorie ‘fotografie’ met de wandkalender Hats.

Foto’s: http://kalenderwedstrijd.nl/node/234

Meer info: www.kalenderwedstrijd.nl