Studenten pakken wereldproblemen aan tijdens 24-uur durende hackaton 'Social Storm'

hackaton

Terwijl wij lagen te slapen in de nacht van 9 op 10 november, bogen 20 studenten Bedrijfsmanagement en International Business Management zich over een wereldprobleem. Niet alleen, maar samen met 150 studenten van 15 universiteiten en hogescholen, verspreid over de hele wereld. Via grote schermen en online tools bundelden ze hun krachten om tot creatieve, duurzame en financieel haalbare oplossingen te komen.

Hoe kan je plastiek uit een zwaar vervuilde rivier als de Ganges halen? Hoe organiseer je kwalitatieve trainingen om vluchtelingen aan werk te helpen? Onze studenten sloegen de handen in elkaar met studiegenoten van onder meer London South Bank University, University of Guyana en Universiti Tun Hussein Onn in Maleisië om te brainstormen over deze en andere vraagstukken, gekoppeld aan Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Ondanks de duizenden kilometers afstand tussen de verschillende teamleden, werd er heel nauw samengewerkt in een opperbeste sfeer. Elk team dacht een oplossing uit en pitchte die vervolgens voor een jury van experten en ondernemers. 

Wij zijn fier op onze studenten en begeleidende docenten die 24 uur non-stop gewerkt hebben en zo de eer van Arteveldehogeschool - en eigenlijk ook van ons land - hoog hebben gehouden. Wij waren namelijk de enige Belgische hogeschool die deelnam aan het initiatief. Knap werk!

social storm hackaton
social storm hackaton