Te weinig experten om kmo’s voor te bereiden op digitale transformatie

Arteveldehogeschool en FeWeb lanceren Postgraduaat Digital Business Transformation

Er is een nijpend tekort aan allround profielen die de digitale transformatie van kmo's kunnen begeleiden. Tot die conclusie kwam een denktank van digitale experts.

Veel bedrijven willen digitaal transformeren, maar het ontbreekt hen dikwijls aan de juiste mensen om die transformatie te leiden. Daarom starten Arteveldehogeschool en FeWeb in september 2018 met een nieuw postgraduaat: Digital Business Transformation. Dat gloednieuwe postgraduaat wil profielen met de juiste kennis en vaardigheden op de arbeidsmarkt brengen. 

Digitale transformatie in de boardroom

Patrick Marck, directeur FeWeb, de grootste beroepsvereniging voor digitale bedrijven in België: “We merken dat veel bedrijven kampen met een probleem: ze zien de noodzaak om de digitale revolutie te omarmen maar vinden niet de juiste profielen om hen daarin te begeleiden. De digitale experten in het bedrijf en in de markt missen nog te veel de kennis, vaardigheden en maturiteit om op boardroom-niveau deze transitie vorm te geven op strategisch, financieel en organisatorisch vlak. Daar wil FeWeb samen met Arteveldehogeschool verandering in brengen.”

Concreet toepasbare kennis

“In vijf modules krijgt de student de 'ins & outs' van de digitale (r)evolutie en e-commerce onder de knie. Die kennis wordt vervolgens toegepast in een praktijkproject. Studenten die toegelaten worden beschikken reeds over werkervaring en digitale (basis)kennis, maar missen nog de helikopterview. Met dit postgraduaat op zak kunnen ze aan de slag als digital business manager, e-commerce manager of digital transformation consultant”, zegt programme manager Sara Fiems van Arteveldehogeschool.