Tim Van Dorpe wint TROTS-award Verpleegkunde

trots verpleegkunde arteveldehogeschool

Veel van onze studenten ondernemen doorheen hun studiejaren schitterende initiatieven. Initiatieven waar we terecht TROTS op zijn. Ook Tim Van Dorpe, hij mocht gisterenavond de TROTS-award van de opleiding Verpleegkunde in ontvangst nemen. Tim werd door de jury verkozen als winnaar omwille van zijn geldinzameling voor het Munnage Counselling Centre in Oeganda. 

Vanaf academiejaar 2017-2018 organiseert elke opleiding een TROTS-event, waarbij ondernemende studenten in de kijker worden gezet en één winnaar bekroond wordt met een TROTS-certificaat en bijhorende award als blijk van erkenning. Om te bepalen wie de winnaar van de TROTS-award Verpleegkunde zou worden, daagde de opleiding haar studenten uit om medestudenten te nomineren die een uiterst creatief en innovatief idee hebben uitgewerkt gekoppeld aan de 21st century skills.

Na een stemming en een beoordeling door een zeskoppige jury, kwam Tim Van Dorpe gisterenavond als winnaar uit de bus. "Ik ben in het kader van mijn stage een tweetal maanden naar Oeganda geweest, om in de hoofdstad Kampala te werken als verpleegkundige in een lokaal ziekenhuis", vertelt Tim. "Toen ik te horen kreeg dat mijn stage-aanvraag werd goedgekeurd, wou ik mijn avontuur koppelen aan een goed doel. Samen met AD Delhaize Waregem en Deinze hebben we besloten om verse, huisbereide granola te maken en te verkopen ten voordele van het Munnange Counselling Centre. Zo hebben we een kleine 1000 euro kunnen inzamelen."

Tim zijn geldinzameling oogstte veel lof. "Ondernemerschap, wereldburgerschap, duurzaamheid, al die 21st centurty skills zijn aanwezig in zijn project", aldus TROTS-verantwoordelijke Sabrina Nachtergaele.

Van harte proficiat!