Van onderzoek naar praktijk: ergotherapie bij oudere personen

Oudere mensen

Thuis blijven wonen is toch de droom van elke oudere persoon? Aan je keukentafel de krant lezen bij een kopje koffie, zelf je dagelijkse kost bereiden, je huisdieren verzorgen, … Maar wat als het allemaal niet meer zo veilig lukt?

Onderzoekers Leen Bouckaert en Leen De Coninck ontwikkelen op vraag van de overheid een klinische praktijkrichtlijn voor het behoud van de functionaliteit en de sociale participatie van de thuiswonende fysiek kwetsbare oudere persoon.  Een gelimiteerd aantal ergotherapeutische interventies heeft namelijk al een positieve invloed op de autonomie van de oudere persoon. Deze richtlijn voorziet onderbouwde aanbevelingen over welke ergotherapeutische interventies en hoe deze efficiënt inzetten.

Leen en Leen doen dit niet alleen. Ze werken hiervoor samen met een interdisciplinair team van experten uit Vlaanderen en Wallonië. Een ruime en diverse groep stakeholders voorziet het ontwikkelde werk van feedback zodat deze richtlijn optimaal aansluit op de noden van het werkveld. 

 

Meer info over het project