Walter Van Steenbrugge in gastcollege Gerechtsjournalistiek

Na hoofdredacteur Björn Soenens is strafpleiter Walter Van Steenbrugge de volgende spreker die de studenten journalistiek dit academiejaar tijdens een openbaar gastcollege komt inspireren. Voor het keuzevak Gerechtsjournalistiek (3 JOU) vertelt hij meer over zijn ervaringen met de media.

Van Steenbrugge zal het op dinsdag 10 november onder meer hebben over de (soms gespannen) relatie tussen gerecht en media, hoe hij de aandacht van de media voor gerechtelijke dossiers heeft zien evolueren en wat hij denkt over het voorstel om de volksjury bij assisen af te schaffen.

De bekende strafpleiter verdiende zijn strepen ook als auteur van het boek ‘De affaire Justitie’ waarin hij zijn kritische kijk geeft op de moordzaak rond veearts Karel Van Noppen. In deze zaak was hij advocaat van verdachte Alex Vercauteren, die levenslang kreeg voor zijn rol in de moord op Van Noppen. In het boek pleit hij voor justitiële hervormingen, afschaffing van de levenslange benoeming en een betere samenstelling van de volksjury.

Walter Van Steenbrugge - dinsdag 10 november 2015 - 18 uur - aula 2 campus Kantienberg - voor studenten journalistiek en alle geïnteresseerden