"We waren verbaasd over het respect dat de leerlingen ons toonden"

Studenten in Oxford New College

Studenten leraar secundair onderwijs op bezoek in eliteschool in Oxford

Het was niet makkelijk voor Elyse en Marike, twee studenten Bachelor in het secundair onderwijs, om een bezoek te kunnen brengen aan de privéschool New College in Oxford. In een voorafgaande  brief aan het schoolhoofd moesten ze hun motivatie voor hun bezoek verduidelijken. Maar het wierp zijn vruchten af.

“Het bezoek kaderde in de traditionele Oxford-excursie met de derdejaars Engels,” vertelt Katelijne Delvoye, docent Engels. “Na de goedkeuring van hun motivatiebrief, trokken we met de meisjes naar New College. Daar gaven ze een presentatie en speelden ze een quiz met de leerlingen over België.”

Geen elitair gevoel

“De leerlingen staken altijd hun hand op en wachten op ons teken om antwoord te geven op de vragen. We hadden dat nog nooit meegemaakt tijdens onze eigen lessen, en waren verbaasd over het respect dat ons getoond werd,” vertellen Elyse en Marike hierover.

Nochtans was er geen elitaire sfeer aanwezig, zoals je die wel eens in de films ziet. De school besteedt zeer veel aandacht aan motiverend lesgeven: “In sommige klassen mochten leerlingen zelfs hun schoenen uitdoen, omdat onderzoek aantoont dat dit de concentratie verhoogt!”

Een brief aan het schoolhoofd

Elyse en Marike schreven achteraf een brief aan het schoolhoofd van New College Oxford waarin ze hem bedankten voor het bezoek en hun ervaringen deelden. Benieuwd naar hun verhaal? Lees de brief hier.