Winnaar De Mol 2019 vliegt studenten van Senegal naar huis

Axel Pailler met Febe en Shani

Febe en Shani, twee laatstejaarsstudenten Vroedkunde aan Arteveldehogeschool die vast kwamen te zitten in Senegal nadat ze hun stage vroegtijdig beëindigden, zijn nu toch op tijd terug kunnen keren naar België. Redder in nood? Piloot Axel Pailler, winnaar van de De Mol 2019.

Op 29 februari 2020 reisden de twee af naar Senegal om stage te doen in een Senegalees ziekenhuis. Maar door de coronacrisis besloten de students vorige week om vervroegd naar huis te komen omdat het land zijn grenzen ging sluiten. Normaal gezien zouden ze maandag terugvliegen, maar hun vlucht werd net voor het vertrek geannuleerd door een technisch defect.

De meisjes kregen een nieuw ticket voor de vlucht de volgende dag, maar ook die werd geannuleerd. De studenten vreesden vast te komen zitten in Senegal: "We krijgen niks van informatie, maar om middernacht sluit Senegal wel zijn grenzen. Als we dan niet weg zijn, zitten we helemaal geblokkeerd," zeggen Shani en Febe in Het Laatste Nieuws.

Gelukkig lieten Febe en Shani gisterenavond weten dat hun vlucht toch nog op weg was. Toevallig was piloot van dienst van de vlucht Axel Pailler, die vorig jaar het zevende seizoen van de populaire tv-serie De Mol op Vier won.

Axel had het artikel op de website van HLN gelezen en contacteerde de meisjes via hun Instagram-pagina om hen gerust te stellen. Het vliegtuig was ondertussen hersteld en hij was op weg naar Dakar.

Ondertussen zijn Febe en Shani veilig en wel thuis aangekomen. Lees hier het artikel van Het Nieuwsblad.

 

Bekijk hier enkele foto's van de stage van Shani en Febe: