Zorgverleners als clinical leaders in Vlaamse woonzorgcentra 

Wist je dat veel zorgverleners – ondanks de zware werkbelasting – graag én met hart en ziel in een woonzorgcentrum (wzc) werken? Dagelijks tonen zij een onnoemelijk grote inzet om de best mogelijke zorg te bieden. Sommige zorgverleners zijn echt ‘rolmodellen’. Zij beïnvloeden, motiveren en inspireren anderen met hun deskundigheid. Het zijn ‘clinical leaders’ die de kwaliteit van de zorg voor bewoners en de werktevredenheid in het wzc doen toenemen.  

In tegenstelling tot in ziekenhuizen, erkennen nog maar weinig wzc’s het concept clinical leadership. Toch zijn clinical leaders ook daar noodzakelijk in de realisatie van toekomstgerichte, warme en kwaliteitsvolle zorg. Onderzoekers van de Arteveldehogeschool ontwikkelden daarom het model of clinical leadership in nursing homes. Dit model definieert clinical leaders als deskundige, bevlogen en wendbare zorgverleners die verbonden zijn met de visie van het wzc. Ze zijn teamvaardig, communicatief sterk en hebben verantwoordelijkheidszin, maar zijn bovenal heel mensgericht met een warm hart voor bewoners.  

Omdat elke zorgverlener kan groeien tot clinical leader wordt dit model voorgesteld als een bloem. Bloemen bloeien beter als ze groeien in een goede omgeving, en dat is ook zo voor clinical leaders. Dit model geeft dan ook inzicht in de bevorderende en belemmerende factoren voor de ontwikkeling van clinical leaders in wzc’s. 

Om zorgverleners te ondersteunen als clinical leaders in een wzc, worden in deze studie verschillende tools en vormingen ontwikkeld. Ben jij nu al benieuwd naar meer informatie? Laat jouw gegevens dan hier achter en ontvang het gratis e-book over clinical leadership in wzc.