Bachelor na bachelor

Creatieve Therapie

88 studiepunten, Deeltijds, Werken en studeren combineren mogelijk, Campus Kantienberg

Iets voor jou?

Wie ben je?

Wil je mensen die psychisch lijden op weg helpen vanuit jouw passie voor beeld, dans, drama of muziek? Ben je geboeid door wat anderen drijft en help je hen graag om therapeutisch op weg te gaan? Wil je je verdiepen in een sterk theoretisch kader met de psychoanalyse als basis?
Heb je voldoende draagkracht om een goede therapeut te worden?  Sta je stevig in jouw schoenen om op dit moment de opleiding te starten?
Dan is deze opleiding jouw ding. 

Wat leer je?

Hoe definieer je de relatie tussen hulpvrager- verlener en medium? Vanuit welke visie kijk je naar psychisch lijden en de klachten en symptomen die jouw cliënt aangeeft? Tijdens deze opleiding staan twee vragen centraal. Je verkent al doende hoe je jouw eigenheid kan inzetten in jouw aanpak. En gaandeweg verwerf je de creatief therapeutische kennis, vaardigheden en attitudes waarmee je jouw patiënten op een methodische wijze kan behandelen. 

Wat wil je worden?

Afhankelijk van je keuze word je beeldend therapeut, danstherapeut, dramatherapeut of muziektherapeut.

Wat is creatieve therapie? 

De beroepsvereniging defineert creatieve therapie als volgt:
"De benaming creatieve therapie overkoepelt de gespecialiseerde behandelvormen beeldende therapie, danstherapie, dramatherapie en muziektherapie. Die worden ingezet in de behandeling van cliënten met psychosociale problemen en/of psychiatrische stoornissen waarbij het medium beeldend, dans, drama of muziek op een methodische wijze wordt ingezet." (Belgische Vereniging voor Creatieve Therapie, 2009)

Ben je aan het werk en wil je deze opleiding volgen?  

Dat kan! De onderwijsactiviteiten vallen alleen op maandag en/ of vrijdag zodat je de opleiding kan combineren met je halftijdse werk.
Bovendien kom je in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof (VOV).  Het aantal uren VOV is wettelijk geregeld. Overleg met je werkgever over de mogelijkheden en de recente ontwikkelingen inzake betaald VOV.

Werknemers die in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wonen, kunnen opleidingscheques aanvragen. Die cheques kan je vervolgens combineren met betaald educatief verlof of met tijdskrediet. Meer informatie kan je hier vinden.

 

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden