Aanmelden als kandidaat-opleidingsschool in het duaal traject?

Het duaal traject 

Studenten die voltijds willen studeren kunnen kiezen voor het duaal traject, verspreid over twee semesters (1 academiejaar).

Wat is duaal onderwijs? 

Duaal onderwijs is een onderwijsvorm waarin de opleiding gegeven wordt vanuit een samenwerkingsverband tussen de hogeschool en de opleidingsschool. Beide opleidingspartners leiden de student samen op. De student leert al werkend, waardoor theorie en praktijk met elkaar versmelten. Het eerste deel van de week (op maandag, dinsdag en woensdag) gaat de student aan de slag in een basis- of secundaire school. Daar is er intensieve begeleiding voorzien door een ervaren collega, de mentor.

Duaal onderwijs vereist een goede communicatie en intensieve samenwerking tussen de volgende 3 betrokken partners. Via onderstaande links kan je de profielen van alle partners terugvinden:

  1. De student als verantwoordelijke voor zijn eigen leertraject. 
  2. De opleidingsschool die de opleiding inhoudelijk vormgeeft vanuit de praktijk, met als belangrijkste actoren de directie en de mentor.
  3. De Arteveldehogeschool die instaat voor het onderbouwen van de praktijk met theoretische inzichten.

Vorig academiejaar zijn we voor het eerst gestart met het duaal traject in de opleiding zorgverbreding en remediërend leren. De interesse van studenten was zeer groot. We konden aan de slag gaan met een grote groep enthousiaste scholen en mentoren.

Momenteel zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor komend academiejaar. We kunnen helaas niet voorspellen hoeveel studenten er zullen inschrijven, maar aan interesse voor het traject tijdens infomomenten ontbreekt het niet. Daarom leggen we graag een reservelijst aan van nieuwe opleidingsscholen. 

Heb je na het doornemen van deze informatie interesse om je school aan te melden als opleidingsschool? Voldoen jullie aan het profiel? Vul dan dit formulier in en we nemen contact op van zodra we op zoek gaan naar nieuwe scholen. 

Als we effectief een samenwerking aangaan, dan komen we eerst langs op de school om verder kennis te maken en af te stemmen.

Heb je nog bijkomende vragen? 

Neem dan contact op met de opleidingscoördinator via Ase.Vermeire@arteveldehs.be