Bachelor na bachelor

Buitengewoon Onderwijs

60 studiepunten, Werken en studeren combineren mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Brusselsepoortstraat

Aanmelden als kandidaat-werkplekschool in het voltijds traject?

Het voltijds traject 

Studenten die voltijds willen studeren kunnen kiezen voor het voltijds traject, verspreid over twee semesters (1 academiejaar).

De mentor als mede-opleider? 

Ons voltijds traject wordt gekenmerkt door een intensief samenwerkingsverband tussen de hogeschool en de werkplekschool. Beide opleidingspartners leiden de student samen op. De student leert al werkend, waardoor theorie en praktijk met elkaar versmelten. Het eerste deel van de week (op maandag, dinsdag en woensdag) gaat de student aan de slag in een basis- of secundaire school. Daar is er intensieve begeleiding voorzien door een ervaren collega, de mentor.

Deze samenwerking vereist een goede communicatie en intensieve samenwerking tussen de volgende 3 betrokken partners. Via onderstaande links kan je de profielen van alle partners terugvinden:

  1. De student als verantwoordelijke voor zijn eigen leertraject. 
  2. De opleidingsschool die de opleiding inhoudelijk vormgeeft vanuit de praktijk, met als belangrijkste actoren de directie en de mentor.
  3. Arteveldehogeschool die instaat voor het onderbouwen van de praktijk met theoretische inzichten.

De interesse van studenten voor dit voltijds traject is zeer groot.  

Momenteel zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor komend academiejaar. We kunnen helaas niet voorspellen hoeveel studenten er zullen inschrijven, maar aan interesse voor het traject tijdens infomomenten ontbreekt het niet. Daarom leggen we graag een reservelijst aan van nieuwe werkplekscholen. 

Heb je na het doornemen van deze informatie interesse om je school aan te melden als werkplekschool? Voldoen jullie aan het profiel? Vul dan dit formulier in en we nemen contact op van zodra we op zoek gaan naar nieuwe scholen. 

Als we effectief een samenwerking aangaan, dan komen we eerst langs op de school om verder kennis te maken en af te stemmen.

HEB JE NOG BIJKOMENDE VRAGEN? 

Neem dan contact op met de teamleader van de Banaba-opleiding Sofie Michels (sofie.michels@arteveldehs.be). 

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden