Inspirerende activiteiten

Schoolontwikkelaars getuigen over hun proces van schoolontwikkeling. 
 

19 maart 2019

Op weg naar een geïntegreerde, multiculturele zorg -​ Tom Boeve
Tom zocht met zijn team van het Sint-Jozefsinstituut in Oostende, een secundaire school voor technisch en beroepsonderwijs, naar antwoorden op de uitdagingen van vandaag. Hun wens om een interculturele school te worden waar leerlingen ‘mogen zijn, mogen leren en mogen proberen’ kreeg handen en voeten in een vaak bochtig maar krachtig en duurzaam veranderingsproces. Positief en divers.
Campus Brusselsepoort - 19.30 tot 21.30 uur - Kostprijs: 10 euro  -  Schrijf je hier in.

 

23 april 2019

Veerkrachtig Verbinden - De ontwikkeling van zelfzorg als grondhouding in de lerarenopleiding Lager Onderwijs van de Arteveldehogeschool -  Annekatrien Depoorter
Annekatrien werkt in de lerarenopleiding lager onderwijs van de Arteveldehogeschool aan de ontwikkeling van zelfzorg als grondhouding. Leerkracht zijn is vandaag een erg uitdagende job. Je moet flexibel zijn in een snel veranderende omgeving. Er is veel maatschappelijke druk, een onzekere startpositie en een grote werkdruk. Het is wenselijk en noodzakelijk om studenten in de lerarenopleiding te ondersteunen in het omgaan met deze uitdagende opdracht. Binnen de lerarenopleiding gingen verschillende groepen aan de slag om het thema zowel in het nieuwe curriculum als bij de lerarenopleiders zelf op de kaart te zetten, om zo tot een duurzame verankering te komen. Zo kunnen lerarenopleiders zelf als rolmodel optreden bij de begeleiding van studenten in hun groei naar meer veerkracht.
Campus Brusselsepoort - 19.30 tot 21.30 uur - Kostprijs: 10 euro  -  Schrijf je hier in.