Bachelor na bachelor

Schoolontwikkeling

60 studiepunten, Werken en studeren combineren mogelijk, Campus Brusselsepoortstraat

Ontvang je brochure per post of via e-mail.

Toelatingsvoorwaarden

Wanneer kan ik deze opleiding volgen? 

De bachelor-na-bacheloropleiding Schoolontwikkeling richt zich tot iedereen die minimaal drie jaar ervaring heeft in het onderwijs en beschikt over een van de volgende diploma’s: 

  • Een diploma Bachelor in het onderwijs: kleuteronderwijs 
  • Een diploma Bachelor in het onderwijs: lager onderwijs
  • Een diploma Bachelor in het onderwijs: secundair onderwijs

Verder komt ook iedereen in het bezit van een ander bachelor- of masterdiploma in aanmerking, op voorwaarde dat die statutair tewerkgesteld is in het onderwijs. Je werkt minstens een dag per week in het onderwijs

We organiseren vooraf instroomgesprekken om te toetsen of de opleiding een gepast antwoord biedt op je professionele noden. 

Instroomgesprek

Je bent goed geïnformeerd over deze opleiding en denkt er aan om je in te schrijven? 

Meld je dan eerst aan voor een instroomgesprek. Dat gesprek bepaalt niet of je de banaba kan volgen, maar peilt of de opleiding wel tegemoet komt aan: 

  • je verwachtingen
  • je professionele intenties
  • je voldoende praktijkkansen ziet in je werkcontext 

Het is een verkennende dialoog met de opleidingscoördinator of een docent van de opleiding. Tijdens dat gesprek wordt er geluisterd naar je motivatie, professionele loopbaangeschiedenis, draagkracht en aspiraties. Na afloop van het instroomgesprek ontvang je een bewijs van instroomgesprek. Dat document leg je voor bij je inschrijving. 

Hoe kan ik me inschrijven voor een instroomgesprek? 

Klik hier voor meer info.

Vrijstellingen

Wie het getuigschrift Postgraduaat Begeleider Professionalisering van Leraren en scholen (PGRBPL) behaald heeft, krijgt een vrijstelling voor:

  • Coachen - 8 studiepunten
  • De school als organisatie - 8  studiepunten
  • Professionaliseringsbeleid - 6  studiepunten

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden