Bachelor
Afstudeerrichting van Bachelor Logopedie en Audiologie

Audiologie

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Kantienberg
Voorkom, detecteer en verhelp alle vormen van gehoor- en evenwichtsstoornissen bij een diverse doelgroep: van jong tot oud. Jouw onderzoeken naar gehoor en evenwicht vormen de basis voor de gepaste behandeling. Je werkt later op het fascinerende kruispunt van technologie, menswetenschappen, communicatie en de (para)medische wereld!

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Over afstudeerrichting Audiologie

Wat zal je leren?

Audiologie is je op het lijf geschreven als je mensen van alle leeftijden wil helpen om anderen beter te verstaan. Het is een jonge discipline in volle ontwikkeling.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Wat na je opleiding?

Van hoortoestellen aanpassen en evenwichtsonderzoek tot het begeleiden van slechthorende of dove personen, een audioloog heeft een gevarieerd takenpakket.

Verkort traject en vrijstellingen

Heb je al een bachelordiploma op zak of heb je studiebewijzen of verwante opleidingen behaald? Dan zijn vrijstellingen of een verkort programma mogelijk.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies over onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat en een specifieke onderwijsbehoefte.

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

Starten in februari

Bij de afstudeerrichting Audiologie is het mogelijk om in februari starten. Je opleiding duurt dan zeven semesters of 3,5 jaar. Neem contact op met de trajectbeheerder Lieve De Bruyne bij vragen.

Praktisch: waar volg je les?

De Bachelor Audiologie volg je op de campus Kantienberg. Deze campus is onze modernste en onze grootste campus en ligt middenin een bruisende buurt.

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Open lessen

Rekening houdend met de huidige coronamaatregelen ontwikkelden we een waardig alternatief voor de open lessen. Per opleiding creëerden we een digitaal aanbod aan verschillende filmpjes.
Schrijf je hier in

Brochures

2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Audiologen staan ook in voor geluidsmetingen en campagnes om gehoorverlies te voorkomen.
Student Audiologie

Vragen over deze opleiding?

Bachelor Logopedie en Audiologie
T 09 234 71 50
Contacteer via e-mail

 

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden