Logistiek management

Iets voor jou?

De vacaturepagina's al bekeken? Bedrijven smeken om mensen met jouw profiel: communicatief, organisatorisch, verantwoordelijk, flexibel en proactief. Je hebt een internationale mindset en een voorliefde voor supply chain management. Je wil een high potential worden met een brede inzetbaarheid. Je bent een teamspeler die beseft dat stilstaan achteruitgaan is. Big data, e-commerce en duurzaamheid? Je hebt nu al zin om je erin te verdiepen.  Aanpassingsvermogen en zin voor efficiëntie zitten in je bloed: wedden dat je die goederen anders en beter van A naar Z kan krijgen?

Logistiek management (Bedrijfsmanagement)

 

Wat leer je tijdens deze opleiding?

Je wordt een professional op het vlak van supply chain management. Je vakkennis laat je toe het heft in eigen handen te nemen en uit je comfortzone te treden. We zetten daarvoor in op vier centrale pijlers:

  • Supply chain management: wij reiken je de theorie aan, jij leert analyseren en toepassen.
  • Communiceren in het Frans, Nederlands, Duits en Engels? Naturellement!
  • Digitale skills en technologie hebben voor jou geen geheimen meer.
  • Teamwork? Dat wordt een evidentie.

Stel gerust dat we de praktijk voorop plaatsen en sterk connecteren met het werkveld. Virtual business, real-life cases, bedrijfsbezoeken en workshops? Dat is nog maar het begin. In het tweede jaar is er een kortere, taalgerichte stage en in het derde jaar word je ondergedompeld in een heus logistiek bad. Je stage duurt dan 3 maanden.

Ons doel? Van jou een doener en een durver maken met een hoge dosis verantwoordelijkheidsgevoel en klantgerichtheid. Zien we je jaren na het afstuderen terug, dan ben jij die flexibele, hands-on, nauwkeurige en dynamische werkkracht van wie bedrijven zo graag een CV toegestuurd krijgen.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Het eerste jaar is voor elke student Bachelor in het Bedrijfsmanagement identiek. Pas als je weet waar je écht goed in bent en wat je graag doet, kan je een keuze maken voor één van onze 7 specifieke afstudeerrichtingen. Dat gebeurt aan het einde van het academiejaar. Wij gaan in het eerste jaar trouwens ook volop voor praktijk met door de wol geverfde docenten. Practica, bedrijfsbezoeken en cases verrijken de vakken van je eerste jaar.

Kies je voor Logistiek, dan stomen we je vanaf het tweede jaar klaar als expert in supply chain management. De vier pijlers waar we rond werken, hebben voor jou geen geheimen meer en er is één constante voor alle vakken van het tweede jaar: je belandt met beide voeten in de praktijk. Voorbeelden zijn je taalgerichte bedrijfsstage, je studiereis naar Barcelona- Civitavecchia met een aparte certifiëring (Short Sea Shipping), je deelname aan de Dag van de logistiek en het T4T-project dat je volgt.

In het derde jaar zet je de kers op de taart met je stage en je eindwerk (Bachelorproef). Je docenten zijn doorwinterde experts en brengen de realiteit naar je toe. Je bachelorproef test of je je theoretische en praktische kennis, digital skills, communicatieve vaardigheden en talenkennis kan inzetten om advies te geven. Je werkt in groep aan een case voor een reële opdrachtgever. En is België ondertussen te klein geworden voor je? Dan kan je stage lopen of studeren in het buitenland.
De vakken van het eerste jaar vind je hier.
De vakken van het tweede en derde jaar vind je hier

Carrièreperspectieven

Heb je je diploma Logistiek management op zak? Dan ben je klaar om de arbeidsmarkt te veroveren als een expert in supply chain management. 95 % van de afgestudeerden in het Bedrijfsmanagement heeft na 1 jaar een passende job te pakken. (Bron: VDAB-Schoolverlatersrapport 2017)

Werkgevers vechten om mensen met jouw profiel en talent. Jij hebt de kennis en vaardigheden, zij hebben veel toffe vacatures om in te vullen. Je kan aan de slag in een ruim aantal sectoren want elk bedrijf heeft logistiek talent nodig. Of het nu gaat om een KMO, multinational, distributiecentrum of exportbedrijf, … werkgevers zien je heel graag komen.  Afhankelijk van waarin je je wil verdiepen, kan je alvast je visitekaartjes laten drukken: productie- of transportplanner, supply chain manager, logistiek bediende, expediteur, warehouse manager,…