Onze aanpak

Bedrijfsmanagement aan de Arteveldehogeschool? Dat is kiezen voor een brede managementopleiding met een focus op praktijkgerichtheid. Reële cases, bedrijfsbezoeken, studiereizen en stage bereiden je perfect voor op je professionele carrière.

Loopt er ondernemersbloed door je aderen? Dan motiveren en ondersteunen we je via onze Idea Factory. Stoppen je ambities niet aan de landsgrenzen? In alle afstudeerrichtingen krijg je de kans om je stage of een deel van je opleiding in het buitenland te volgen.

Hoe ziet het eerste jaar eruit?

Het eerste jaar is voor elke student Bachelor in het Bedrijfsmanagement identiek. We laten je proeven van alles wat het bedrijfsleven nodig heeft: marketing, recht, ICT, talen, accountancy, economie, …  Pas als je weet waar je écht goed in bent en wat je graag doet, kan je een keuze maken voor één van onze 7 specifieke afstudeerrichtingen. Dat gebeurt aan het einde van het eerste jaar. Zo weet je waarvoor je kiest, niet alleen voor wat betreft je Bacheloropleiding, maar ook voor je verdere loopbaan. Belangrijk, toch?
Droge theorie? Nee, dankjewel. Wij gaan voor de praktijk met door de wol geverfde docenten. Practica, bedrijfsbezoeken en cases verrijken de vakken van het eerste jaar.

Hoeveel lesuren heb ik?

Je hebt gemiddeld 20 uur per week les, maar daarbuiten moet je ook nog aan de slag. Met de groepswerken, opdrachten en voorbereidingen erbij spendeer je wekelijks ongeveer 40 uur aan je opleiding.

Krijg ik les in grote groepen?

In het algemene eerste jaar volg je les met 36 tot 72 studenten. Vanaf de tweede schijf werken we met kleinere groepen van 18 tot 36 studenten.

Wat volgt in het tweede en derde jaar?

Afhankelijk van de afstudeerrichting die je kiest, word je in het tweede jaar een echte vakspecialist. We geven je het juiste theoretisch kader mee, werken aan je professionele skills en spijkeren ook aan je sociale, taal- en ICT-vaardigheden. Maar er is één constante: wij houden van praktijk. Je belandt dus met beide voeten in het werkveld aan de hand van groepswerken, consultancyopdrachten, cases, gastsprekers, bedrijfsbezoeken, … Je kiest één van de volgende zeven afstudeerrichtingen:

In het derde jaar ga je verder in de afstudeerrichting die je koos maar je zet de kers op de taart met je stage en je eindwerk (Bachelorproef) of je stelt een eigen businessplan op. Lees er hier meer over.

Het buitenland lonkt

Is België ondertussen te klein voor je en lonkt het buitenland? Dan kan je in het derde jaar les volgen aan een van onze buitenlandse partnerinstellingen of stage lopen in een ander land of continent. Per richting worden er andere accenten gelegd en speelt het buitenland een specifieke rol. Ongeveer 25% van de studenten Bedrijfsmanagement opteert voor een buitenlandse ervaring via lessen of stage in het laatste jaar. Durf jij ook de uitdaging aan?