Onze aanpak

Dit is een brede managementopleiding die focust op praktijkgerichtheid. De mix van reële cases, bedrijfsbezoeken, studiereizen en stage bereiden je perfect voor op je professionele carrière.

We moedigen ondernemende studenten aan en ondersteunen ze via onze Idea Factory. Stoppen je ambities niet aan de landsgrenzen? In alle afstudeerrichtingen krijg je de kans om je stage of een deel van je opleiding in het buitenland te volgen.

Hoe ziet het eerste jaar eruit?

Het eerste jaar is voor elke student identiek. Je krijgt algemene vakken als boekhouden, recht en economie. Verder staan fiscaliteit, financiën, marketing- en logistiek management op het programma.

Er is ook ruimte om je communicatieve en ICT-vaardigheden bij te schaven. De taalvakken focussen op de woordenschat die je in het dagelijkse leven zal nodig hebben. Tijdens ‘Talent & management development’ leer je om je persoonlijke talenten en studievaardigheden te ontplooien.

Hoeveel lesuren heb ik?

Je hebt gemiddeld 20 uur per week les, maar daarbuiten moet je ook nog aan de slag. Met de groepswerken, opdrachten en voorbereidingen erbij spendeer je wekelijks ongeveer 40 uur aan je opleiding.

Krijg ik les in grote groepen?

In het algemene eerste jaar volg je les met 36 tot 72 studenten. Vanaf de tweede schijf werken we met kleinere groepen van 18 tot 36 studenten.

Wat volgt in het tweede en derde jaar?

Op basis van je eigen talenten en interesses kies je in het tweede jaar een afstudeerrichting. Er zijn zeven mogelijkheden:

In het derde jaar verdiep je je dan verder in de specifieke materie van je afstudeerrichting. Je loopt stage, werkt aan een bachelorproef en stelt een eigen businessplan op. Lees er hier meer over.

Combinatiemogelijkheden

Studenten Bedrijfsmanagement krijgen de vrijheid om hun opleidingsprogramma een persoonlijke toets te geven. Je kan bijvoorbeeld zelf bepalen in welk semester je een opleidingsonderdeel volgt. Wil je wat kennis meepikken uit een andere afstudeerrichting? Ook dat kan. Je hebt de mogelijkheid om één opleidingseenheid te vervangen door een opleidingseenheid uit het tweede of derde jaar.