Rechtspraktijk

Iets voor jou?

Wet- en regelgeving moeilijk? Niet voor jou. Met je kritische en analytische ingesteldheid kan jij complexe juridische materies overbrengen. In mensentaal, uiteraard. Je bent hands-on, communicatief en neemt niet zomaar alles voor waar aan. Alle takken van het recht interesseren je en je kennis laat je toe de zaken in de praktijk om te zetten. Ben jij die kritische denker die zijn of haar schouders wil zetten onder juridische vraagstukken? Welkom bij rechtspraktijk!

Rechtspraktijk (Bedrijfsmanagement)

 

Wat leer je tijdens deze opleiding?

Je wordt ondergedompeld in de wereld van het recht aan de hand van zes essentiële pijlers:

  • de burger
  • de onderneming
  • de overheid
  • werk en familie
  • vastgoed
  • methodiek en communicatie

Rechtbankbezoeken en gastsprekers zetten theorie om in praktijk, net zoals de vele cases die in de vakken aan bod komen. Je leert juridische problemen op te lossen én advies te geven in alle takken van het recht, zowel aan leken als aan professionelen. Een vastgoeddossier kan je juridisch en commercieel begeleiden van A tot Z. En is die webwinkel wel in overeenstemming met de wet? Ook dat kan je beoordelen. Kortom: juridische kwesties kan jij ontrafelen en in mensentaal uitleggen aan cliënten. Analytisch inzicht en communicatieskills, laat dat nu net jouw troeven zijn.

Welke vakken zal je krijgen?

 

Carrièreperspectieven

Heb je je diploma Rechtspraktijk op zak? Dan ben je klaar om de arbeidsmarkt te veroveren. 95 % van de afgestudeerden in het Bedrijfsmanagement heeft na één jaar een passende job te pakken. (Bron: VDAB-Schoolverlatersrapport 2017)

We leiden je op tot een paralegal met pit. Je kan aan de slag als vastgoedmakelaar, griffier, juridisch adviseur, notariaatsmedewerker, bankmedewerker, consultant of zelfstandig ondernemer met kennis van zaken. Kortom, een brede waaier aan jobs ligt in het verschiet.