Bachelor

Communicatiemanagement

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, Afstandsonderwijs mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Leeuwstraat

Ontvang je brochure per post of via e-mail.
Benieuwd hoe het campusleven eruitziet volgend academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Internationaal avontuur

Wil je nog tijdens je studies de wijde wereld intrekken?
Een op de vijf studenten communicatiemanagement doet dat!

Arteveldehogeschool heeft een groot internationaal netwerk:

  • 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen
  • in Europa, Azië, Afrika en de Verenigde Staten.

Je krijgt dus veel mogelijkheden om in het buitenland te studeren of stage te lopen. De creditbewijzen die je in de buitenlandse onderwijsinstellingen behaalt zijn evenwaardig aan die van de Arteveldehogeschool.

"Mijn advies: maak gebruik van het aanbod van buitenlandse stageplaatsen en Erasmus.
Het is echt buitengewoon interessant om je horizon te verruimen, je te verdiepen in andere talen en culturen, en om eens vanuit een internationaal perspectief naar het communicatievak te kijken."
Michèle Vanderstichelen (22), oud-student Communicatiemanagement

 

Dit zijn je opties

Studeren

Vanaf het derde jaar kan je één semester les volgen in een van onze internationale partnerscholen- of universiteiten. Wil je naar Nederland, Spanje of Canada? It's up to you!

Stage

Ook je stage in het derde jaar kan je in een internationaal bedrijf doen. Frankrijk, Suriname, Verenigde Staten, en zelfs Mongolië of Australië behoren tot de opties.

Go international in Ghent (light option)

Wie liever blijft plakken in hometown Gent, kan toch een internationaal kleurtje aan zijn opleiding geven. Zo kan je bijvoorbeeld samen met de buitenlandse studenten enkele vakken in het Engels volgen. Goed voor je taalontwikkeling en je interculturele communicatievaardigheden.

Go international in Ghent (full option)

Een paar vakken in het Engels volgen is voor jou niet genoeg? Dan stap je na je tweede jaar over naar International Communication Management. In dat speciaal programma voor derdejaarsstudenten krijg je lessen in het Engels, die communicatie in een bredere internationale context plaatsen.