Bachelor

Communicatiemanagement

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, Afstandsonderwijs mogelijk, Starten in februari mogelijk, Campus Leeuwstraat

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Waarom studenten voor ons kiezen?

Allereerst studeer je in hartje Gent, de studentenstad bij uitstek om jezelf te ontplooien. In de opleiding Communicatiemanagement draait alles dan ook om jouw talenten en skills, jouw toekomst, jouw goesting en drive. We coachen je tot een communicatieprofessional die denkt én doet. Iemand die pittige reclamecampagnes bedenkt of doordachte crisiscommunicatie voert. Een deskundige die de strategie vlotjes in praktijk omzet, zowel in een Nederlandstalige, Franstalige als Engelstalige werkomgeving.

Om jullie klaar te stomen voor de brede waaier aan toekomstmogelijkheden in de communicatiesector vertrekken we vanuit vier onderwijsprincipes.

 1. Jij staat aan het roer, wij coachen
  Je leert zelf je doelen stellen en je sterktes ontdekken met een coach als klankbord en adviseur aan jouw zijde. Doorheen de opleiding krijg je keuzeworkshops en keuzevakken voorgeschoteld. In het derde jaar kies je in welk interessegebied je je wil profileren. Je kan dan ook opteren voor de internationale versie van de opleiding.
 2. Zet theorie snel om in praktijk
  In Projectvakken pas je de theorie toe die je in Strategie- en Contextvakken krijgt aangereikt. In de vakken Nederlands, Français en English schakel snel je over naar copywritingopdrachten en presenteren. De creatieve vaardigheden zoals Photoshop, InDesign en Premiere die je aanleert in de Productievakken, leer je vanuit communicatie-inzichten inzetten in Contentvakken.
 3. Proef vroeg van de jobcontext
  We werken intensief samen met bedrijven, externe opdrachtgevers en communicatieprofessionals om je leerervaring zo authentiek en praktijkgericht mogelijk te maken. In de Projectvakken werk je in team als een echt communicatiebureau. In andere vakken nodigen we gastsprekers uit en maak je content voor zelfgekozen organisaties.

  In het tweede jaar 4 vindt jouw eerste echte vuurdoop plaats. Je gaat als freelancer aan de slag, schrijft teksten en maakt video's waar je organisatie naar keuze nood aan heeft. In het Afstudeerproject en tijdens de Afstudeerstage in je derde jaar werk je voor een reële organisatie.
 4. Feedback vóór evaluatie
  We geloven in jouw groeipotentieel. Daarom willen we je de kans geven om te leren uit je fouten en te experimenteren. Zo voorzien we meermaals feedback vooraleer je je opdrachten finaal indient. In Content- en Projectvakken geniet je individuele of groepsfeedback op jouw maat. We kijken samen waar je al sterk in bent, waar je werkpunten liggen en hoe je de kwaliteit van je werk naar een hoger niveau kan tillen.

"Ik vroeg me vaak af of de communicatiesector wel iets voor mij is.
Na mijn stage werd het me wel duidelijk dat dit een zeer gevarieerde sector is
en dat ik hier zeker een interessante job in kan vinden.
Ik doe nu een verkort traject marketing en ik heb nu pas helemaal door
hoe leuk communicatiemanagement eigenlijk was!”
Maya De Saeger

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden