Bachelor

Educatieve Bachelor Kleuteronderwijs

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, Starten in februari mogelijk, VDAB-traject mogelijk, Campus Sint-Amandsberg
Jouw omgeving omschrijft je als speels en expressief en je hebt een groot hart voor kinderen. Je neemt graag initiatief en je hebt er geen probleem mee om de leiding te nemen. Klinkt dit herkenbaar? Dan is de diverse opleiding Educatieve Bachelor Kleuteronderwijs wellicht de beste keuze voor jou. In Vlaanderen moet je een verplichte instaptoets afleggen om een lerarenopleiding te kunnen volgen. Deze toets is niet bindend, dus iedereen mag zich daarna inschrijven voor deze opleiding.

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Sterke leraar, krachtig kind: je studeert af als startklare en sterk gewaardeerde leraar die veel kan betekenen voor kinderen.

Wat zal je leren?

In de lessen nemen we je mee om door de ogen van een kleuter te leren kijken. We spreken jouw talenten en motivatie aan zodat je met veel goesting steeds verder leert.

Waarvoor kies je?

Ga voor een gewaardeerd diploma, een praktijkgerichte opleiding, internationale ervaringen, inspiratieweken, een gloednieuwe campus, sterke begeleiding op maat.

Vragen? Stel ze

Zit je nog met inhoudelijke vragen over deze opleiding? Of heb je eerder vragen over studiekeuze, studiemethode, studiefinanciering? Je vindt hier alle nodige contactgegevens.

Hoe ziet je opleiding eruit?

Een groot deel van je opleiding bestaat uit stages, aan praktijkervaringen geen gebrek dus. In het derde jaar heb je vijftien weken stage aan een stuk.

Wat na je opleiding?

De meeste van onze afgestudeerden starten natuurlijk als leerkracht. Je kan ook werken als zorgleerkracht of begeleider van bewegingsactiviteiten voor kleuters.

Verkort traject en vrijstellingen

Heb je eerder een andere opleiding gevolgd en zo credits verworven? Dan kom je misschien in aanmerking voor vrijstellingen. Alle informatie hierover vind je hier.

Begeleiding op maat

Je kan bij ons terecht voor advies over onder andere je studiekeuze, studiefinanciering, studiemethode, studietraject op maat en een specifieke onderwijsbehoefte.

Toelatingsvoorwaarden

Bekijk hier de toelatingsvoorwaarden om met deze opleiding te kunnen starten.

Online inschrijven en studiegeld

Bekijk hier hoe je kan inschrijven (volledig online), welke documenten je nodig hebt en hoeveel het studiegeld bedraagt.

SWITCH/VDAB - Wil je studeren en werken/gezin combineren?

Dan heb je de keuze uit 3 SWITCH/VDAB-trajecten, speciaal op maat van jouw situatie. Als werkzoekende kan je eventueel op steun van VDAB rekenen.

Starten in februari

Je kan de opleiding Educatieve Bachelor in het kleuteronderwijs niet alleen in september starten, maar ook in februari. In totaal duurt de opleiding dan zeven semesters.

Internationale ervaringen

Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Kwaliteitsvol leren

De Educatieve Bachelor Kleuteronderwijs is een erkende en geaccrediteerde opleiding door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO).

Praktisch: waar volg je les?

De opleiding Kleuteronderwijs vindt plaats in de campus Sint-Amandsberg. De volledige nieuwe campus heeft onder andere tal van zithoekjes om samen te werken.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over de opleiding Kleuteronderwijs

Open lessen

Rekening houdend met de huidige coronamaatregelen ontwikkelden we een waardig alternatief voor de open lessen. Per opleiding creëerden we een digitaal aanbod aan verschillende filmpjes.
Schrijf je hier in

Brochures

2021-2022

Ontvang je opleidingsbrochure
Per post
Werken en studeren combineren
Per post
Waarom ik voor kleuteronderwijs heb gekozen? Het komt erop neer dat ik liever in de klas sta dan voor de klas. In het begin had ik wat vooroordelen over het kleuteronderwijs, maar die bleken totaal niet te kloppen. Je moet veel meer doen dan verzorgende taken. Ervaringsgericht leren is erg belangrijk. Het is niet zomaar wat tekenen en schilderen.
Emma Lien Van Vynckt
Oud-student Kleuteronderwijs en werkt halftijds in het kleuter- en halftijds in het lager onderwijs

Partners in leren

De onderwijsopleidingen van Arteveldehogeschool bieden een brede waaier aan bijscholingsmogelijkheden aan. 

Ontdek het aanbod

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden