Bachelor

Educatieve Bachelor Kleuteronderwijs

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, Starten in februari mogelijk, VDAB-traject mogelijk, Campus Sint-Amandsberg

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Internationale ervaringen

Phebe ging op buitenlandse stage naar Suriname als kleuterjuf. Bekijk haar getuigenis!

Bekijk meer internationale getuigenissen

Wat is internationalisering?

Heb je zin om een buitenlands avontuur aan te gaan tijdens je opleiding? Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. De mogelijkheden om in het buitenland te studeren of stage te lopen zijn dan ook eindeloos. We moedigen je aan om je horizon te verruimen en je te verdiepen in andere talen en culturen. De creditbewijzen die je zou behalen zijn uiteraard evenwaardig aan die van Arteveldehogeschool zelf.

Eén op vijf studenten per academiejaar grijpt deze kans met beide handen. Sta jij ook open voor zo’n verrijkende internationale ervaring? We sommen de mogelijkheden binnen deze opleiding hieronder voor je op.

Wat zijn de mogelijkheden binnen deze opleiding?

Studeren

In de Educatieve Bachelor Kleuteronderwijs krijg je de kans om in het laatste jaar van je opleiding drie tot vijf maanden te studeren aan een partnerschool- of universiteit binnen Europa (Erasmus).

Stage

In het laatste semester van deze opleiding heb je de mogelijkheid om drie maanden op praktijkverkenning te gaan naar Afrika, Azië of Zuid-Amerika. Je gaat aan de slag in een school of een pedagogische organisatie en werkt  samen met jonge kinderen en  hun leerkrachten of begeleiders. Bij onze partners word je  volledig ondergedompeld in een andere cultuur en maak je kennis met een andere vorm van onderwijs en opvoeding.

KORTE VERKENNING IN EEN EUROPESE STAD

In het tweede jaar kan je in het vak ‘Mondiaal Bewustzijn’ kiezen voor een korte verkenning van een week om opvoeding en onderwijs in een Europese stad te ontdekken.

Internationalisation @ home

Blijf je liever in België, maar wil je toch een internationale ervaring opdoen?

Met Internationalisation @ home kan je - samen met buitenlandse studenten die aan de Arteveldehogeschool studeren - het vak' Mondiaal Bewustzijn' volgen, op je eigen campus. Dit vak wordt deels in het Engels gegeven. Een uitgelezen kans om je Engels bij te schaven, je netwerk uit te bouwen en een internationale ervaring op je cv te plaatsen.

Wie wil kan ‘buddy’ worden van een buitenlandse student. Je maakt deze student een semester lang wegwijs in Gent en wisselt ervaringen uit. Op die manier kan jij dan weer je Engels een boost geven.

Ook tijdens onze International Days komt het buitenland naar je toe! Je volgt dan workshops of lezingen van internationale gastdocenten.

Meer weten over onze internationale mogelijkheden?

Contacteer onze verantwoordelijken voor internationalisering: evelien.barbion@arteveldehs.be of evelyne.eneman@arteveldehs.be.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden