Bachelor

Educatieve Bachelor Kleuteronderwijs

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, Starten in februari mogelijk, VDAB-traject mogelijk, Campus Sint-Amandsberg

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Waarvoor kies je?

  • Een sterk diploma: je studeert af met een sterk en gewaardeerd diploma. Scholen uit alle onderwijsnetten zien je graag komen. Je hebt letterlijk een streepje voor op afgestudeerden van andere hogescholen. Ook je goede voorbereiding geeft je een grote voorsprong op de arbeidsmarkt. 
  • Parktijkervaring in partnerscholen: je stapt al van in het begin van het eerste jaar de kleuterschool binnen. Dankzij je stages groei je geleidelijk als leerkracht. Door de samenwerking met vaste partnerscholen kan je rekenen op een echt goede stageplaats waar je een heel jaar door stage loopt. Zo kan je ook als een echte leraar meedraaien met het lerarenteam. Ook de lessen zijn heel praktijkgericht. De focus ligt op actie: oefenen, trainen en aan de slag gaan met je stage-ervaringen.
  • Wereldwijze leraar: je krijgt bij ons veel kansen om je horizon te verruimen. Je kan op buitenlands avontuur, je werkt samen met internationale studenten in Gent, je krijgt soms les van internationale docenten,...  We maken van jou een leraar voor de wereld van morgen.
  • Inspirerende atelierdagen: af en toe onderbreken we de lessen en trek je erop uit, volg je een workshop, woon je een interessante lezing bij,... Tijdens de atelierdagen word je ook hands-on voorbereid op je stage.
  • Een bruisende nieuwe campus voorzien van alle faciliteiten en materiaal: je volgt les in ons creatief landschap en in up-to-date leslokalen. Er zijn tal van zithoekjes om samen te werken. Er is een mediatheek, een aangename cafetaria én een gezellige binnentuin. 
  • Sterke begeleiding door een topteam: docenten en begeleiders staan voor je klaar met maar één doel: jouw studiekansen maximaliseren en je studiebelemmeringen minimaliseren. Bij ons ben je geen nummer! Vanaf de eerste dag krijg je een persoonlijke begeleider. Wekelijks kom je ook samen in kleine groep. 

Bij Arteveldehogeschool hebben we aandacht voor je levensbeschouwing. Ben je gelovig of een zinzoeker zonder meer? Welkom in de opleiding Educatieve Bachelor Kleuteronderwijs aan Arteveldehogeschool! In onze multiculturele en multireligieuze samenleving leiden wij kleuteronderwijzers op die sterk staan te midden van deze verscheidenheid én die kinderen kunnen begeleiden in de ontwikkeling van hun levensbeschouwelijke identiteit. Dat is een hele uitdaging, maar onze opleiding zal je daarbij ondersteunen. We respecteren daarbij jouw keuzes en bieden daarom een programma met keuzetrajecten aan.

Of je nu kiest voor ‘Rooms-Katholieke godsdienst’ of ‘Levensbeschouwelijke grondhouding' in de kleuterklas, je leert om kleuters te begeleiden met respect voor jouw eigen levensbeschouwelijke identiteit. Je leert hoe je oprecht kan bijdragen aan het opvoedingsproject van scholen uit verschillende onderwijsnetten. We besteden bijzondere aandacht aan het project van de katholieke dialoogschool. Met je diploma kan je tewerkgesteld worden in de verschillende onderwijsnetten van het Vlaamse onderwijslandschap. Voor een aanstelling als leraar Rooms-Katholieke godsdienst in het kleuteronderwijs is een mandaat vereist dat je verkrijgt via de godsdienstinspectie.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden