Bachelor

Educatieve Bachelor Kleuteronderwijs

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, Starten in februari mogelijk, VDAB-traject mogelijk, Campus Sint-Amandsberg

Ontvang je brochure per post of via e-mail.
Benieuwd hoe het campusleven eruitziet volgend academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Waarvoor kies je?

  • Een sterk diploma: je studeert af met een sterk en gewaardeerd diploma. Scholen uit alle onderwijsnetten zien je graag komen. Je hebt letterlijk een streepje voor op afgestudeerden van andere hogescholen. Ook je goede voorbereiding geeft je een grote voorsprong op de arbeidsmarkt. 
  • Parktijkervaring in partnerscholen: je stapt al van in het begin van het eerste jaar de kleuterschool binnen. Dankzij je stages groei je geleidelijk als leerkracht. Door de samenwerking met vaste partnerscholen kan je rekenen op een echt goede stageplaats waar je een heel jaar door stage loopt. Zo kan je ook als een echte leraar meedraaien met het lerarenteam. Ook de lessen zijn heel praktijkgericht. De focus ligt op actie: oefenen, trainen en aan de slag gaan met je stage-ervaringen.
  • Wereldwijze leraar: je krijgt bij ons veel kansen om je horizon te verruimen. Je kan op buitenlands avontuur, je werkt samen met internationale studenten in Gent, je krijgt soms les van internationale docenten,...  We maken van jou een leraar voor de wereld van morgen.
  • Inspirerende atelierdagen: af en toe onderbreken we de lessen en trek je erop uit, volg je een workshop, woon je een interessante lezing bij,... Tijdens de atelierdagen word je ook hands-on voorbereid op je stage.
  • Een bruisende nieuwe campus voorzien van alle faciliteiten en materiaal: je volgt les in ons creatief landschap en in up-to-date leslokalen. Er zijn tal van zithoekjes om samen te werken. Er is een mediatheek, een aangename cafetaria én een gezellige binnentuin. 
  • Sterke begeleiding door een topteam: docenten en begeleiders staan voor je klaar met maar één doel: jouw studiekansen maximaliseren en je studiebelemmeringen minimaliseren. Bij ons ben je geen nummer! Vanaf de eerste dag krijg je een persoonlijke begeleider. Wekelijks kom je ook samen in kleine groep. 

Bij Arteveldehogeschool hebben we aandacht voor je levensbeschouwing. Of je nu kiest voor ‘Rooms-katholieke godsdienst’ of ‘Levensbeschouwelijke grondhouding’ in onze opleiding,  je kan terecht in alle onderwijsnetten.

Voor een aanstelling als leraar rooms-katholieke godsdienst in het kleuteronderwijs heb je wel een mandaat nodig dat je verkrijgt via de godsdienstinspectie.