Bachelor

Educatieve Bachelor Kleuteronderwijs

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, Starten in februari mogelijk, VDAB-traject mogelijk, Campus Sint-Amandsberg

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Wat na je opleiding?

De meeste van onze afgestudeerden starten natuurlijk als leerkracht. Je kan ook werken als zorgleerkracht of begeleider van bewegingsactiviteiten voor kleuters. Als breed opgeleide bachelor kan je ten slotte ook aan de slag als educatief medewerker in organisaties die bij onderwijs betrokken zijn, bijvoorbeeld de educatieve dienst van een museum. Onze afgestudeerden vinden doorgaans vlot een job in hun vakgebied. 95% van onze afgestudeerden hebben één jaar na afstuderen een job. De tewerkstellingskansen verschillen per regio en naargelang je bereid bent om je te verplaatsen.  

Verder studeren 

Zo’n 14% van onze studenten studeert verder. Arteveldehogeschool biedt een hele waaier aan mogelijkheden om je kennis te verdiepen: een tweede bachelordiploma via een verkort traject (bv. Pedagogie van het Jonge Kind, Lager Onderwijs of Sociaal Werk), een bachelor-na-bacheloropleiding (bv. Buitengewoon Onderwijs, Zorgverbreding en Remediërend Leren of Schoolontwikkeling), een postgraduaat of bijscholingen. Binnen de Associatie Universiteit Gent vind je nog tal van andere vervolgopleidingen die aansluiten bij jouw diploma. Zo kan je via een schakelprogramma doorstromen naar een masteropleiding, bijvoorbeeld Master in de Pedagogische Wetenschappen. Alle informatie hierover vind je op www.ugent.be/studiekiezer. Kijk ook op www.hogeronderwijsregister.be voor studiemogelijkheden in heel Vlaanderen. 

Rooms-katholiek of niet?

Ben je gelovig of een zinzoeker zonder meer? Welkom in de opleiding Educatieve Bachelor Kleuteronderwijs aan Arteveldehogeschool! In onze multiculturele en multireligieuze samenleving leiden wij kleuteronderwijzers op die sterk staan te midden van deze verscheidenheid én die kinderen kunnen begeleiden in de ontwikkeling van hun levensbeschouwelijke identiteit. Dat is een hele uitdaging, maar onze opleiding zal je daarbij ondersteunen. We respecteren daarbij jouw keuzes en bieden daarom een programma met keuzetrajecten aan.

Of je nu kiest voor ‘Rooms-Katholieke godsdienst’ of ‘Levensbeschouwelijke grondhouding' in de kleuterklas, je leert om kleuters te begeleiden met respect voor jouw eigen levensbeschouwelijke identiteit. Je leert hoe je oprecht kan bijdragen aan het opvoedingsproject van scholen uit verschillende onderwijsnetten. We besteden bijzondere aandacht aan het project van de katholieke dialoogschool. Met je diploma kan je tewerkgesteld worden in de verschillende onderwijsnetten van het Vlaamse onderwijslandschap. Voor een aanstelling als leraar Rooms-Katholieke godsdienst in het kleuteronderwijs is een mandaat vereist dat afgeleverd wordt via de godsdienstinspectie.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden