Bachelor

Educatieve Bachelor Lager Onderwijs

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk, Werken en studeren combineren mogelijk, Afstandsonderwijs mogelijk, Starten in februari mogelijk, Leraar-In-Opleiding (LIO)-traject mogelijk, VDAB-traject mogelijk, Campus Brusselsepoortstraat

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Internationale ervaringen

Verleg je grenzen tijdens je Bachelor Lager Onderwijs

Camille is leerkracht lager onderwijs en ging in haar laatste jaar naar Suriname. Bekijk haar getuigenis!

Bekijk meer internationale getuigenissen

Wat is internationalisering?

Heb je zin om een buitenlands avontuur aan te gaan tijdens je opleiding? Arteveldehogeschool heeft een breed internationaal netwerk van 110 buitenlandse partneruniversiteiten en -hogescholen in Europa, Azië, Afrika en Amerika. De mogelijkheden om in het buitenland te studeren of stage te lopen zijn dan ook eindeloos. We moedigen je aan om je horizon te verruimen en je te verdiepen in andere talen en culturen. De creditbewijzen die je zou behalen zijn uiteraard evenwaardig aan die van Arteveldehogeschool zelf.

Eén op vijf studenten per academiejaar grijpt deze kans met beide handen. Sta jij ook open voor zo’n verrijkende internationale ervaring? We sommen de mogelijkheden binnen deze opleiding hieronder voor je op.

Wat zijn de mogelijkheden binnen deze opleiding?

Studeren

In de Educatieve Bachelor Lager Onderwijs krijg je de kans om in het tweede semester van het laatste jaar les te volgen aan een partnerschool of -universiteit in het buitenland. Wordt het Finland, Noorwegen, Zweden of La Martinique? De keuze is aan jou. Op onze website rond internationalisering kan je nog meer info vinden.

Stage

In het derde jaar van deze opleiding heb je de mogelijkheid om in het tweede semester van het laatste jaar stage te lopen in het buitenland. Wil je naar Vietnam of Cambodja? Of spreekt Ghana je meer aan? Overal waar jongeren les volgen, kan jij voor de klas staan.

Internationalisation @ home

Blijf je liever in België, maar wil je toch een internationale ervaring opdoen? Met Internationalisation @ home kan je samen met buitenlandse studenten bepaalde opleidingsonderdelen in het Engels volgen op je eigen campus. Binnen deze opleiding vindt er eind januari ook een International Week plaats rond een bepaald thema. Een uitgelezen kans om je Engels bij te schaven, je netwerk uit te bouwen en een internationale ervaring op je cv te plaatsen.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden