Bachelor

Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs

180 studiepunten, Verkort traject mogelijk voor extra onderwijsbevoegdheid, Werken en studeren combineren mogelijk, Afstandsonderwijs mogelijk, Starten in februari mogelijk, VDAB-traject mogelijk, Campus Kattenberg

Benieuwd hoe het campusleven eruitziet dit academiejaar? Ontdek het in dit filmpje

Begeleid afstandsonderwijs

Droom je van lesgeven? Wil je aan de slag als enthousiaste leraar in het secundair onderwijs? En wil je de opleiding tot leerkracht combineren met een job en/of gezin? Ga dan voor begeleid afstandsonderwijs. Je hoeft geen specifieke vooropleiding gevolgd te hebben.

Begeleid afstandsonderwijs Bachelor secundair onderwijs

   
 


Wil je graag vrijblijvend informatie ontvangen over onze opleiding via begeleid afstandsleren academiejaar 2021-2022? Vul dan deze form in om op de hoogte te blijven van onze werking. Tot snel!


23 onderwijsvakken = 170 combinaties

Ga je voor afstandsonderwijs, dan kan je kiezen uit 23 onderwijsvakken; Samen goed voor 170 combinaties:

aardrijkskunde geschiedenis Nederlands niet-thuistaal
bedrijfsorganisatie Katholieke godsdienst plastische opvoeding*
bio-esthetiek* haartooi* project algemene vakken (PAV)
biologie informatica project kunstvakken
economie Islamitische godsdienst techniek
Engels Latijn gezondheidsopvoeding*
Frans natuurwetenschappen wiskunde
fysica Nederlands  

Bekijk een PDF van dit overzicht.
Je vindt de details van de onderwijsvakken onder deze pagina.

*De vakken bio-esthetiek, haartooi, plastische opvoeding en gezondheidsopvoeding kan je volgen via een gedeeltelijk afstandstraject. Dat betekent dat je voor praktische onderdelen aansluit bij het reguliere dagtraject, tenzij je vrijstellingen hebt uiteraard. De theoretische onderdelen volg je dan via het afstandstraject.

Praktisch

Indien je graag wilt starten met de opleiding in begeleid afstandsleren moet je vòòr inschrijving een verplichte intakeprocedure doorlopen. Via deze intakeprocedure willen we jou een beter zicht geven op je basiskennis van je gekozen onderwijsvakken, een eerste blik bieden op onze online leerplatformen en je een idee geven van onze werking. Op het einde van de procedure vindt een intakegesprek plaatst met de trajectbegeleider begeleid afstandsleren waar we jouw individuele situatie afstemmen op het traject. Starten in februari voor een traject begeleid afstandsleren is niet mogelijk. Wil je graag informatie ontvangen om eventueel in te schrijven voor academiejaar 2021-2022? Aarzel niet om ons te contacteren. 

Programma

Het basistraject via afstandsonderwijs is gespreid over 4 academiejaren. De eerste twee jaar zijn goed voor elk 48 studiepunten, de laatste 2 voor elk 42 studiepunten. De verdeling over beide semesters is elk academiejaar nagenoeg in evenwicht.

Dit is een voorbeeldtraject. Het traject kan altijd worden aangepast aan jouw individuele situatie.
 

Indien je reeds in het bezit bent van een lerarendiploma (en een bachelor- of masterdiploma) kan je ook een verkort traject volgen waarbij je voor 1 onderwijsvak kiest, gespreid over 2 academiejaren. Kies je voor 2 onderwijsvakken, dan duurt het traject 3 academiejaren.

Begeleiding en flexibiliteit 

Betekent afstandsonderwijs dat je de docenten en je medestudenten nooit ziet? Neen. Om je optimaal te begeleiden, zijn er naast de digitale begeleiding via de leeromgeving, e-mail en fora ook een aantal contactmomenten per vak.

Tijdens die contactmomenten krijg je de kans om onder andere extra inzichten te verwerven in de leerinhouden, praktische vaardigheden te oefenen en te demonstreren, in groep aan de slag te gaan en extra verduidelijking te vragen bij je docenten.

Per semester vinden 3 tot 12 contactmomenten plaats, telkens op een weekavond. Welke avonden dat precies zijn, hangt af van je vakkencombinatie en je gekozen traject. Je krijgt daarover meer informatie tijdens het intakegesprek. Naast de contactmomenten loop je tijdens het 3de en 4de jaar ook stage in secundaire scholen.

Word jij student aan Arteveldehogeschool?

Ben jij geïnteresseerd in een specifieke opleiding of meerdere opleidingen aan onze hogeschool? Of wil je graag op de hoogte blijven van infodagen, workshops en andere activiteiten die je helpen bij je studiekeuze?

Hou mij op de hoogte

Wil je graag in contact blijven met onze hogeschool?

Via onderzoeksprojecten, stages, bachelorproeven en andere samenwerkingen zorgen we voor een duurzame en nauwe relatie met het werkveld. Wil je graag dat we jou ook op de hoogte houden van onze werking en initiatieven?

Ik wil graag geïnformeerd worden