Engels

Je hebt een passie voor Engels en wil die met anderen delen? Je bent bereid om je taalvaardigheid actief te ontwikkelen en je achtergrond over de Engelssprekende landen te verruimen? Welkom bij het onderwijsvak Engels.

Onze aanpak

Tijdens de contacturen werk je aan de uitbreiding van je taalbeheersing. Dat doe je via de studie van woordenschat, spraakkunst, fonetiek, spelling … We besteden ook aandacht aan de cultuur van de Engelssprekende wereld. Actuele thema’s, literatuur en geschiedenis helpen je de Engelse taal in een passende context aanbrengen.

In verschillende projecten leer je ook samenwerken met je medestudenten. De bedoeling is dat je een taak uitwerkt die nauw aansluit bij het werk van een leerkracht Engels in het secundair onderwijs.

Buiten de contacturen verwerk je bepaalde aspecten van de leerinhoud zelfstandig. Zo werk je verder aan je taalvaardigheid en lees je Engelse boeken.

In het eerste jaar ga je ook op excursie naar de Westhoek. Daar kom je in contact komt met een stuk Engelse geschiedenis rond de Eerste Wereldoorlog. In het derde jaar word je ondergedompeld in de Britse cultuur tijdens een meerdaagse studiereis naar Oxford.

Later geef je les aan zowel leerlingen die nauwelijks Engels kennen als aan iets meer gevorderden. Hoe je dat aanpakt, leer je in vakdidactiek.

FAQ Engels

Waar kan ik aan de slag met mijn diploma Engels?

Hoeveel kost de opleiding voor het onderwijsvak Engels?