Fysica

Kiezen voor fysica betekent veel afwisseling en vaak zelf aan de slag gaan. Van jou verwachten we een grote leer- en nieuwsgierigheid en veel zin om de wereld van de fysica aan jongeren uit te leggen. Wil jij hen enthousiasmeren om door de bril van een fysicus te kijken, en wil je ook de minder gemotiveerde leerlingen warm maken voor wetenschappen? Kies dan zeker voor het onderwijsvak fysica.

We verdiepen ons in uiteenlopende domeinen en gaan daarbij steeds actief en praktisch te werk. Denk maar aan mechanica, optica, materie, vloeistoffen en gassen, warmteleer, elektriciteit en magnetisme, trillingen, moderne fysica… We gebruiken concrete voorbeelden uit het alledaagse leven en besteden veel aandacht aan het uitvoeren van proeven. Je leert ook de resultaten verwerken met de computer.

  • Goede combinatie met wiskunde, ook met biologie en aardrijkskunde
  • Voorkennis vereist: stevige basis wiskunde en fysica uit het secundair onderwijs: vergelijkingen van de 1ste en 2de graad en stelsels van vergelijkingen kunnen oplossen, goede kennis van vlakke meetkunde, basiskennis van goniometrie, elementaire afgeleiden en integralen, goed met een rekenmachine overweg kunnen…
  • STEM-vak
  • Ook mogelijkheden om wetenschappelijk werk of natuurwetenschappen te geven
  • Ook mogelijkheden buiten het onderwijs, bv. organiseren van workshops, musea, uitgeverijen…
  • Goede begeleiding in kleine groepen

 

Veelgestelde vragen over fysica

Waar kan ik aan de slag met mijn diploma fysica?

Hoeveel kost de opleiding voor het onderwijsvak fysica?