Haartooi

Ben je modebewust, creatief, handig, sociaal en communicatief vaardig? Heb je aandacht voor schoonheid en kapsels? En wil je die passie overbrengen aan anderen? Dan is de lerarenopleiding haartooi iets voor jou!

Daarnaast ga je heel vaak zelf aan de slag en verwerf je vaardigheden in dames- en herenkappen. Alle technieken kan je online raadplegen en thuis op eigen tempo inoefenen. 

Er zijn heel wat oefenmomenten met echte klanten, waarbij we jou begeleiden.

Je moet soms eigen proefpersonen als model meebrengen naar de lessen. Als je niet meteen iemand kent, kan je het aan medestudenten of docenten vragen. De modellen betalen een minimale bijdrage.

Daarnaast krijg je een ruime basis- en wetenschappelijke achtergrondinformatie met betrekking tot het vak.

Natuurlijk is er veel aandacht voor het overbrengen van die vaardigheden aan leerlingen en integreren we steeds de nieuwste trends in de opleiding. Je loopt  een stage in een kapsalon of een bedrijf in haarcosmetica. Dit diploma biedt dus tal van tewerkstellingsmogelijkheden in deze bedrijven.

Voor een ideale start: 

  • Basiskennis chemie hebben is een pluspunt, heb je deze niet zal je je extra moeten inzetten om deze leerinhoud te verwerven. In september kan je een instapcursus chemie volgen ...
  • Je hebt relatief veel materiaal nodig voor dit vak. De volledige lijst kan je na inschrijving online raadplegen, maar reken toch op €500. De dienst studentenvoorzieningen kan je financieel ondersteunen indien nodig. Zij behandelen elke vraag discreet en met veel zorg. Als je in het secundair al materiaal aankocht, mag je dat uiteraard hergebruiken en zo de prijs drukken.

Waar kan ik aan de slag met mijn diploma haartooi?

Hoeveel kost de opleiding voor het onderwijsvak haartooi?